23948sdkhjf

Veiens konger - ny svensk dokumentar

Svenskene med ny tv-dokumentar. Denne gangen med positiv vri.

Det finnes mer enn en halv million lastebiler i Sverige, og selv om de fleste naturligvis er bruksbiler, så finnes det også et stort innslag av entusiaster som pusser på bilene.

Det er nettopp dette som er temaet når den svenske statskanalen svt1 nå sender en dokumentar fra lastebilmessen i Jønkøping.

Alle som har vært og sett Nordic Trophy vet at det er stor showfaktor og en rekke norske biler har også tatt hjem gjeve priser under dette arrangementet. I fjor klinket bl.a. Telhaug til og tok premien for flotteste flisbil.

Under programnavnet "Vägarnas kungar" møter de noen av fantastene i bransjen. Og mens tidligere dokumentarer med rette har satt kritisk søkelys på bransjen, er det denne gangen det positive som står i sentrum.

Les også: Avslørte en transportbransje i krise

Dokumentaren går også utenfor messeområdet og besøker legendariske Svempa Bergendahl.

Les også: Twilight Griffin - Nice ass

Dessuten får vi se når verdensmesteren i truckracing, Boije Ovebrink kappkjører med en Ferrari på Mantorp.

TransportMagasinet har forøvrig ved et par anledninger sittet på med Boije. Det var en spesiell opplevelse. Vi filmet det hele. Det var litt som å filme at man fikk juling.

Les også: Ubeskrivelig hybrid-tur!

- Litt gal

- Mange sier at det vi holder på med bare er tull, forteller Pelle Andersson som stilte ut sin øyesten i Jønkøping. Han pusser bil etter at arbeidsdagen er slutt. Man må nok være litt "gal" for å holde på med dette, ler han.

Ustilleren Håkan Runnheden sier det samme.- Jeg har holdt på med dette i 33 år og gleder meg fortsatt til å gå på jobb. Jeg har ingen hytte eller motorsykkel. Det er dette som er livet mitt, sier han.

Vi kjenner det igjen. Transport er mer enn jobb. Det er en livsstil.

Og det er så godt at ikke alt dreier seg om utlendinger, kabotasje og regelverk. Det er jo nettopp entusiast-biten som gjør det verdifullt å være i denne bransjen.

Nå gleder vi oss til vår egen TRANSPORTmesse i september.

Dersom du ikke får inn svensk tv, kan du også klikke deg inn på nettsidene og se dokumentaren her.

Sendetider

Underholdningsdokumentaren går heldigvis i reprise et par ganger om du ikke har anledning mandag kveld. Her er sendetidene:

SVT1 Mandag 15 jul 2013 kl 20.00

SVT1 Torsdag 18 jul 2013 kl 13.45

SVT1 Lørdag 20 jul 2013 kl 12.15

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11