Verden rundt på 100 dager

I midten av april går startskuddet for tidenes største AIDS-kampanje – ”Move the World”. Fem Volkswagen Amarok skal delta i en ekspedisjon og krysse fem kontinenter på 100 dager for å få økt fokus på AIDS- problematikken.

Konvoien vil gjøre en stopp i 50 land for å diskutere temaet HIV / AIDS.

Konvoien vil gjøre en stopp i 50 land for å diskutere temaet HIV / AIDS.

Publisert Oppdatert

I midten av april starter en konvoi på fem biler sin lange ferd, med initiativtaker Joachim Franz i spissen. En gruppe mennesker skal krysse fem kontinenter på 100 dager.

Formålet er å sette fokus på kampen mot HIV og AIDS, som er en av de største truslene for menneskeheten. Mer en 33 millioner mennesker verden over er i dag smittet av HIV-viruset og 1,8 millioner mennesker døde av AIDS i 2009. Ekspedisjonen har fått tittelen "Move the World". 

 

Starten på ekspedisjonen går av stabelen 19. april i Vancouver i Canada. Reiseruten til Joachim Franz og hans team vil danne en stor W på verdenskartet. De skal reise gjennom Nord, Midt-og Sør-Amerika, Europa, Afrika og Asia. Reisens siste destinasjon er Australia. Reisen er på om lag 65.000 kilometer. Ved å inkludere alle kontinenter vil denne ekspedisjonen opprette en kontakt mellom de rike landene der mennesker med rett medisinsk behandling kan leve lenge med HIV-viruset, og de fattige landene der viruset betyr død som følge av dårlig infrastruktur og manglende utdanning.

 

Konvoien vil gjøre stopp i 50 land for å diskutere temaet HIV / AIDS. Deltakerne vil være representanter fra media, politikk, næringsliv og hjelpeorganisasjoner. Målet er å nå ut til et bredt publikum og å motivere så mange som mulig til å delta i kampen mot HIV og AIDS. I forbindelse med ekspedisjonen vil mennesker verden rundt bli bedt om en donasjon på minst en euro. Donasjonene vil bli brukt til et konsept utarbeidet av den tyske AIDS-stiftelsen.

 

Konvoiens ferd gjennom fem kontinenter vil være utfordrende og de vil møte ulike klimasoner som vil utsette dem for uforutsigbare værforhold. Bilene må mestre tøffe forhold. Joachim Franz og hans team er godt utstyrt. De kjører fem Volkswagen Amarok som er utstyrt med moderne navigasjonssystemer, sterke motorer og innkoblbar firehjulstrekk. Bilene har god plass, noe som er viktig siden bilene vil være deltakernes hjem i 100 dager. 

 I 2009 ble Joachim Franz den første tyskeren som har blitt utnevnt til "European of the Year» nominert av den europeiske redaksjonen til magasinet Reader's Digest. Han ble utnevnt for sitt engasjement i kampen mot HIV/AIDS.