Verdenspremiere på den nye Volkswagen Touran

Kommer til Norge som 2-seters varebil klasse 2.

Touran

Touran

Publisert Oppdatert

Den nye Volkswagen Touran ble vist for første gang på en bilutstilling i Leipzig denne helgen. Den suksessfulle flerbruksbilen har solgt i mer enn 1,1 millioner eksemplarer på verdensbasis og har også vært populær i det norske markedet. Nå kommer den i en ny og forbedret utgave.

Den nye utgaven kommer til Norge med fem motoralternativer, der man kan velge mellom tre TDI Common Rail dieselmotorer eller to TSI bensinmotor. Alle motorene har Volkswagens avanserte teknologi som gir lavere utslipp og lavere drivstofforbruk. Touran TDI BlueMotion syvseter bruker for eksempel 0,46 liter per mil og har et utslipp på kun 121 gram CO2 per kilometer.

På utstyrsfronten er dynamiske hovedlys som automatisk skifter mellom nærlys og fjernlys blant høydepunktene. Modellen har også en oppgradert parkeringsassistent som gjør krevende parkering enda enklere. Bilen kan også leveres med panoramasoltak. Velger du Bi-xenon lys får du samtidig moderne LED-lys foran.

 

Som standard blir den nye Volkswagen Touran levert med sekstrinns girkasse, men kan også leveres med DSG direkteskiftsgirkasse. Modellen kan leveres med fem seter eller som syvseter. Flerbruksbilen er kjent for sin gode plass, det gjelder også på den nye modellen. Bagasjeplassen på femseteren rommer hele 695 liter og tåler 660 kilo bagasje.

 

Prisene på den nye Volkswagen Touran er foreløpig ikke klare, men bilen vil rulle på norske veier fra september. Ny Touran vil også tilbys i Norge som 2. seters varebil klasse 2.