23948sdkhjf

Viktig dokumentar

NRK P2 sendte en radiodokumentar om sosial dumping og kabotasjeproblematikk.

Forrige lørdag gikk radiodokumentaren "Langtransportsjåføren - den nye norske sjømannen?" av stabelen på NRK P2. Et program som satte søkelyset på mange av utfordringene den norske transportbransjen står overfor. Hovedfokuset var nok sosial dumping.

Blant annet hadde NRK-journalist Gro Engen tatt turen til Stigs Center i Göteborg, sammen med den alltid engasjerte yrkessjåføren Svein Ottar Borgen. Der snakket de blant annet med en tyrkisk lastebilsjåfør som kjente under 5000 kroner i måneden, bodde i bilen og måtte ha med seg mat fra Tyrkia for å overleve. Han fortalte at han jobbet for en tyrkisk transportør, men at han ofte kjørte transport for norske Bring for denne lønna!

Videre var det en god del fokus på en transportkontrakt der en polsk sjåfør ble premiert hvis han stjal diesel til lastebilen. Denne kontrakten skulle etter sigende være inngått med en av de virkelige store på internasjonal transport i Europa.

I programmet er det intervjuer med blant annet Tom Rune Nilsen i NHO Logistikk og Transport, Arne Bjørndahl i Posten og Robert Aksnes, juridisk direktør i Norges Lastebileier-Forbund.

Programmet varer i 45 minutter og er absolutt verdt å få med seg. Etter vår oppfatning hadde denne dokumentaren fortjent å bli sendt på NRK Fjernsyn og ikke bare bli "gjemt bort" på P2. Nå skal det sies at organisasjoner og enkeltpersoner har vært gode til å videreformidle dette viktige programmet. Har du ennå ikke hørt det så sett av 45 minutter.

Link til innslaget finner du her

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078