Vil bli markedsleder – igjen

I går offentliggjorde Euroteknikk og Geesink Norba deres samarbeid i Norge. Siden årsskiftet har det vært kjent at Euroteknikk vil gå over til å levere renovasjonsaggregater fra den svensk/hollandske produsenten fremfor Faun.

Publisert Oppdatert

Etter 25 år med produkter fra Faun, vil Euroteknikk nå satse fullt på den svenske produsenten fra Kalmar. Norba har satt sammen sine produkter der i nærmere 100 år, nå monterer de ferdigsveisede kit som kommer fra selskapet Geesink i Holland.

Begge selskapene har røtter tilbake på slutten av 1800 tallet, men de slo seg sammen i 2000. Det nye samarbeidet i Norge blir av Euroteknikk sett på som en ekspansjon, siden Geesink Norba passer bedre for nordiske forhold og deres produkter og satsing har større muligheter for å vinne anbud i et slikt marked.

- Vi har tidligere sett oss nødt til å kaste inn håndkleet i flere anbudsrunder med forrige leverandør, nå vil vi stille sterkere, forklarer Geir A. Gundersen, direktør i Euroteknikk.

Mikael Blomquist i Geesink Norba har nå som mål å erobre 40 til 45 % markedsandel av det norske markedet for renovasjonsaggregater.

For en stund tilbake hadde de denne andelen og mener at sammen med Euroteknikk kan de være tilbake på det nivået i løpet av tre år. Det norske markedet utgjør fra 100 til 150 aggregater hvert år med store svingninger, forklares det.

Ettermarkedet

For Geesink Norba er det ettermarkedet som avgjør om kundene kommer tilbake, detter er derfor det viktigste fokusområdet ble det forklart på pressemøtet.

- Samarbeidet med Euroteknikk falt seg naturlig siden det norske selskapet deler denne filosofien med oss, forklarer Blomquist.

Samarbeidsavtalen trer i kraft fra 1. februar og får Eutoteknikk ansvar for markedsføring, salg og ettermarkedstjenester for de 400 enhetene fra Norba som allerede ruller på norske veier.

To nyheter

Det nye aggregatet for industriavfall og tungt avfall, NORBA GPM III ble vist frem i forbindelse med sammenslåingen. Det ble også NORBA MF 300, et to-kammers aggregat med en type lift.

Alle produktene til Norba er CE merket og tilfredsstiller kravene til arbeidsmiljø og sikkerhet som gjelder for renovasjonsbiler i EU/EØS-landene. Norba er også representert i CE-komiteen som holder orden på direktivene for denne type produkter. Geesink Norba tilbyr flere produkter med miljøprofil og det er et av satsingsområdene, får vi vite. Alt fra plug-in aggregater med batteridrift til tradisjonelle baklastere finnes i porteføljen.