23948sdkhjf

Vil gi politimyndighet til vegvesenet

Ved siden av generelt vedlikehold, har også dårlig skodde utlendinger vært et hett tema på ellers kalde dager i vinter. I dag er det slik at kun politiet kan fjerne fastkjørte vogntog. Dette vil regjeringen nå gjøre noe med.

Økt myndighet til Statens vegvesen var blant de punktene stortingsrepresentant Tor-Arne Strøm tok opp med samferdselsminister Liv-Signe Navarsete etter et møte med lastebilnæringen i Rana. På møtet sa lastebileiere og- sjåfører klart ifra om hva de synes om det de kaller for farlige, utenlandske vogntog på norske vinterveger. Det er ranablad.no som opplyser dette i dag.

På møtet deltok også distriktsvegsjef Henry Nymann, som er glad for at det ser ut til at vegvesenets representanter får økt myndighet.

- Det er bra om vi får mulighet til å ta beslag i vogntog som er til hinder for vegtrafikken, men fortsatt er lovverket for ullent og gir rom for skjønn. Jeg hadde foretrukket at vi fikk myndighet til å gjøre beslag når vi under kontroller kommer over kjøretøy som vi mener er dårlig skodd ut ifra forholdene, sier Henry Nymann som under møtet i januar viste til eksempel på en dansk sjåfør nektet å legge på kjettinger fordi han mente hans bil hadde tilstrekkelig veggrep. Den diskusjonen risikerer fortsatt vegvesenets inspektører å måtte ta.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079