Vil gi politimyndighet til vegvesenet

Ved siden av generelt vedlikehold, har også dårlig skodde utlendinger vært et hett tema på ellers kalde dager i vinter. I dag er det slik at kun politiet kan fjerne fastkjørte vogntog. Dette vil regjeringen nå gjøre noe med.

Snø vinter vedlikehold buss

Snø vinter vedlikehold buss

Publisert Oppdatert

Økt myndighet til Statens vegvesen var blant de punktene stortingsrepresentant Tor-Arne Strøm tok opp med samferdselsminister Liv-Signe Navarsete etter et møte med lastebilnæringen i Rana. På møtet sa lastebileiere og- sjåfører klart ifra om hva de synes om det de kaller for farlige, utenlandske vogntog på norske vinterveger. Det er ranablad.no som opplyser dette i dag.

På møtet deltok også distriktsvegsjef Henry Nymann, som er glad for at det ser ut til at vegvesenets representanter får økt myndighet.

- Det er bra om vi får mulighet til å ta beslag i vogntog som er til hinder for vegtrafikken, men fortsatt er lovverket for ullent og gir rom for skjønn. Jeg hadde foretrukket at vi fikk myndighet til å gjøre beslag når vi under kontroller kommer over kjøretøy som vi mener er dårlig skodd ut ifra forholdene, sier Henry Nymann som under møtet i januar viste til eksempel på en dansk sjåfør nektet å legge på kjettinger fordi han mente hans bil hadde tilstrekkelig veggrep. Den diskusjonen risikerer fortsatt vegvesenets inspektører å måtte ta.