Vinstratreffet vellykket

Med 72 fremmøtte historiske kjøretøy, kan man trygt si at helgens Vinstratreff ble en suksess.

vinstra treffet veteran transporthistorie

vinstra treffet veteran transporthistorie

Publisert Oppdatert

Selv om det kompromissløse regnværet preget hele fredagen, tok lørdagen revansj og viste seg fra sin beste side med sol og varme. Tungt hadde tatt turen og fant mye fint å hvile øynene på. Det er første gangen det blir holdt et slikt treff på Vinstra. Kåja, den store gressengen hvor blant annet Vinstra Countryfestival holdes, glitret i ny og gammel lakk denne helgen. En rolig og uhøytidelig stemning preget området hvor det stod 72 transporthistoriske kjøretøy.

Arrangøren Gudbrandsdal Motorvogn Klubb, hadde lagt opp til et uhøytidelig treff med vekting på det sosiale. Alle med interesse for busser og lastebiler eldre enn 21 år, var velkomne på treffet. Rebusløp ble sløyfet siden mange har kjørt svært langt for å komme frem. Lørdagen skulle derfor være en fridag med tid til å gjøre andre ting.

Entusiast

En som har jobbet mye for å få til treffet på Vinstra er Rune Rolstad. Scaniamekanikeren og entusiasten innrømmer at det kom mange flere enn forventet i helgen. Han kunne fornøyd se seg rundt på en gressslette med fem lange rader fulle av veteranlastebiler i alle klasser.

- Dette er moro, folk fra hele landet har dukket opp, til og med Nils Andersson fra Danmark som har kjørt 93 mil for å være med, smiler Rune.

Selv kom han i sin strøkne Scania 141 fra 1977 med hytteinnredet semi på slep. Bilen har svært lav kilometer og står på originalhjulene, vi kommer tilbake til Runes Scania på i TM.

Enda større

I en prat med arrangør Willy Heimstad fikk vi vite at det er store planer for treffet i fremtiden. Han er overbevist om fortsatt suksess og med flere års erfaring som medarrangør på forskjellige bilutstillinger håper han på en utvidelse av konseptet. Han og sine medarrangører har nå planer om noe større på den store gresssletta. Neste år kommer som kjent Vognmannen til Vinstra, da ventes det omtrent 200 kjøretøy og langt flere besøkende. Nå vet uansett arrangørene at rammene allerede er gode for slike treff her og kanskje enda større. Willy ser muligheter lenger frem og nevner den store Countryfestivalen som holdes på samme sted.

- I et fremtidig samarbeid med Countryfestivalen ser jeg muligheter til samtidig å holde lastebilutstilling her. Da gjerne med alle klassene, veteraner, entusiaster, grombiler og så videre. Arbeidstittelen er foreløpig "Trucker", forklarer han.