Vis hensyn-aksjon

T.I.A Truckers International Association Norge gjennomfører sin 3. "Vis Hensyn Aksjon" lørdag 9 oktober mellom kl: 15:00 – 20:00 på Statoil på Berger i Akershus.

T.I.A TIA

T.I.A TIA

Publisert Oppdatert

Tradisjonen tro gjennomfører T.I.A (Truckers International Association) også i år sin aksjon. I år har de valgt å fokusere på én dag og ett sted - nemlig på Statoil ved Berger i Akershus.

Det hele foregår på førstkommende lørdag mellom klokken 15.00-20.00.

T.I.As aksjonsansvarlig, May Torill Svelgen, har sendt oss en pressemelding der hun ønsker alle velkommen. Vi gjengir hovedpunktene:

Formålet med aksjonen er:

?1. At syklende og gående gjør seg synlige for yrkessjåfører og vanlige bilister med refleks. Samt at syklister bør ha kattøye og lys på syklene for å gjøre seg mer synlige. At både syklister og gående bruker gang- og sykkelsti der det finnes.

2. At yrkessjåfører og bilister gjør seg tydelige og synlige i trafikken med signallys og plassering i kryss osv. Her foretar vi vask av bilruter og lykter på stedet dersom det er behov for dette.

3. At stat/kommune blir flinkere til å merke veier med skilt, lys, refleks og malt oppmerking osv.

Dersom disse punktene blir fulgt av alle ansvarlige som ferdes på vei/gang- og sykkelsti, og fra de som har ansvar for vei blir gjort gjeldende, mener T.I.A at mange liv kan bli spart. I oktober vil vi igjen merke mørketiden og forhåpentligvis KAN en slik Vis Hensyn Aksjon forebygge at dødsstatistikken går betraktelig ned, står det å lese i pressemeldingen vi har mottatt.

Aksjonen kan du oppleve ved partyteltet merket med T.I.A på parkeringsplassen for yrkessjåfører på Statoilstasjonen på Berger. Her finnes T.I.A shop hvor det er mulig å kjøpe collegegenser, caps, klistremerker m.m med T.I.A sin egen logo. De som ønsker det kan også tegne medlemsskap i T.I.A. Her blir det også servert kaffe og vafler.

Ute blant bensinpumpene vil det være et eget team som til en hver tid foretar vindu- og rutevask på privatbiler og yrkesbiler, samt utdeling av refleksbånd som er sponset av Statoil Norge AS.

Det vil også være reklamefilm fra NLF (Norges Lastebilforbund) som ruller hele tiden på storskjerm under hele aksjonsdagen.

T.I.A oppfordrer de som har mulighet til å ta turen innom på lørdag.