Vogntog stakk fra ulykke på E39

Publisert Oppdatert

- Dette var skremmende, sier Kai Ove Skjæveland til Agder.

Skjæveland greide så vidt å hive bilen i grøften for å unngå å bli truffet av lastevognen til semitraileren som stakk av fra ulykkesstedet på E39 vest for Flekkefjord.

Bilen til Kai Ove Skjæveland stanset ikke før han kjørte inn i kollegaens bil som var blitt kastet over fenderenDen skadde kom seg ut av bilen på egen hånd og ble kjørt avsted i ambulanse til sykehuset i Flekkefjord.Brannvesenet ryddet veien og hjalp til med trafikkdirigering på ulykkesstedet.

Bilen til den skadde ble hevet over fenderen, Kai Ove Skjæveland kjørte i grøften og stanset da han traff kollegaens bil. Oppe på E39 står den tredje bilen fra samme firma som var på vei mot Egersund. Sjåføren i varebilen var heldig som ikke ble mere skadet av sammenstøtet og rundkastetLike ved ulykkesstedet ligger deler og jekkestropper fra semitraileren som stakk fra stedet. Kai Ove Skjeveland kjørte bilen som står på hjulene i grøften.

- Kollegaen min som kjørte i varebilen foran var ikke like heldig som meg. Bilen hans ble truffet av hengeren. Hengeren slo bilen opp på fenderen og helt rundt før den landet på siden i grøften, forteller Kai Ove Skjæveland til Agder.

- Det er bare et under at han ikke ble mere skadet. Han klatret selv ut av bilen tiltross for en skade i armen, forklarer Skjæveland.

Den skadde ble kjørt til sykehuset i Flekkefjord, tilbake på skadestedet står Skjæveland og en tredje kollega. Alle tre var på vei tilbake til Egersund i tre biler fra firmaet ISS. Den tredje bilen ungikk å bli direkte involvert i ulykken.

- Det er utrolig at føreren av semitraileren kunne stikke av fra dette. Han har uten tvil merket slengen, sammenstøtet og sett at jeg måtte hive bilen i grøften for å unngå sammenstøt.

Jeg tråkket bremsepedalen i bunn og stoppet ikke før jeg traff kom helt inn i bilen til min kollega, forklarer en skremt Skjæveland.

Gammel tralle

- Også min kollega forsøkte å unngå sammenstøtet når han så hengeren komme i mot, men han ble truffet og kastet over fenderen.