Volkswagen lanserer nye ”Amarok”

Den nye pickupen som VW presenterte på den internasjonale nyttekjøretøymessen IAA i fjor, har nå fått sitt offisielle navn – "Amarok".

Pickup Amarok Volkswagen

Pickup Amarok Volkswagen

Publisert Oppdatert

Volkswagen har nå avslørt navnet på den nye pickupen i ett tonns klassen. "Amarok", som bilen skal hete, var en av fem verdenspremierer som ble presentert på den internasjonale nyttekjøretøymessen IAA i Hannover i september/oktober i fjor.

Da Volkswagen startet arbeidet med å finne navn til den nye pickupen, var målsetningen å finne et sterkt og enkelt navn som samtidig skulle være lett å huske og enkelt å kommunisere uansett språk. For å kvalitetssikre arbeidet og sikre en god mottakelse verden over, har språkeksperter fra samtlige av Volkswagens store markeder deltatt i prosessen.

Det endelige navnet har klare assosiasjoner til verdier som frihet, kraft og natur. Med sin robuste utforming og store lastekapasitet er den nye pickupen ventet å sette nye standarder i sin klasse. Betrakter du nykommeren forfra, ser du at pickupens front blant annet er preget av en stor tøff grill med integrert VW-logo og matchende, robuste lykter. Med sine 5,18 meter er nye Volkswagen "Amarok" dessuten en stor bil, godt tilpasset tøffe og krevende arbeidsoppgaver. I bredden måler bilen 1,9 meter, noe som blant annet betyr rikelig med plass på pickupens lasteplan, heter det i en pressemelding fra den norske importøren.

Produksjonen av den nye modellen skal skje ved Volkswagens fabrikker i Pacheco i Argentina. Nye Volkswagen "Amarok" kommer til Norge høsten 2010.