Volkswagen majoritetseier i MAN

Volkswagen AG sin overtagelse av MAN SE er så å si fullført. Den eneste gjenværende betingelse for gjennomføringen av det pliktige offentlige tilbudet gitt til MAN SE aksjonærene av Volkswagen AG, har nå blitt oppfylt og 3. november 2011 ble transaksjonen klarert av kinesiske myndigheter.

Rykter om sammenslåing av MAN/Scania har pågått i en årrekke. VW sterke mann, Ferdinand Piëch (t.h.) har ikke ligget på latsiden for å få sin vilje gjennomført.

Rykter om sammenslåing av MAN/Scania har pågått i en årrekke. VW sterke mann, Ferdinand Piëch (t.h.) har ikke ligget på latsiden for å få sin vilje gjennomført.

Publisert Oppdatert
- Det nye navnet er internasjonalt og lett forstålig, forklarte dr Georg Pachta-Reyhofen på vegne av styret i MAN Nutzfahrzeuge AG da han annonserte navneendringen.

- Det nye navnet er internasjonalt og lett forstålig, forklarte dr Georg Pachta-Reyhofen på vegne av styret i MAN Nutzfahrzeuge AG da han annonserte navneendringen. Foto: MAN SE

I forkant av denne godkjennelsen hadde transaksjonen allerede blitt godkjent av EU-kommisjonen, samt en rekke andre myndigheter.

Alle aksjer som Volkswagen AG tilbød seg å kjøpe gjennom sitt tilbud 31. mai 2011, har nå blitt overført fra MAN SE aksjonærene til den nye majoritetseieren. Volkswagen har nå totalt 55,90 prosent av stemmene i MAN og 53,71 prosent av aksjekapitalen.

Dette åpner opp for et nært samarbeid mellom MAN, Volkswagen og Scania. Sammen vil selskapene fremstå som en av verdens ledende leverandører av kommersielt kjøretøy.

Les også: Volkswagen slår sammen Scania og MAN

Tettere samarbeid vil danne et grunnlag for å utnytte et omfattende synergi potensiale. Selskapene forventer at synergier for minst € 200 millioner per år kan oppnås - spesielt innen innkjøpsektoren. På lang sikt ligger et betydelig synergipotensiale også innen produksjon og forskning og utvikling.

Samarbeidet med Volkswagen-konsernet byr også på attraktive utsikter for MAN- ansatte. Volkswagens klare forpliktelse til MAN sine merkevarer, forretningsområder, produksjonssteder og ansatte, er et sikkert tegn på stabilitet, bærekraft og en god selvfølelse; verdier som vårt gjensidige samarbeid vil være basert på. Det melder MAN i en pressemelding.

Det er ikke planlagt personellmessige nedskjæringer som følge av sammenslåingen, og MAN hovedkontor vil forbli i München. Alle selskapets produksjonssteder fortsetter som før og selskapets merkevarene beholder sin uavhengighet.