Volkswagen Nyttekjøretøy sponser Rally Dakar 2012

I Rally Dakar 2012 stiller Volkswagen Nyttekjøretøy med hele 40 kjøretøy som servicebiler og hjelp til organisatoriske formål. Volkswagen Amarok med automatgir, Volkswagen Amarok SingleCab og Volkswagen Crafter med 4MOTION vises frem for første gang.

Publisert Oppdatert

Rally Dakar regnes som en av de tøffeste motorsporthendelser i verden, og er en ekstrem test av styrke og utholdenhet for både mennesker og motorkjøretøy. For tredje gang vil Volkswagen Nyttekjøretøy stille med en stor flåte for å støtte dette utfordrende arrangementet, med de nyeste produktene som blir testet under ekstreme forhold.

I år er det en del endringer i Rally Dakar. Starten er ikke lenger i den argentinske hovedstaden Buenos Aires, men i feriebyen Mar del Plata, ca 500 kilometer lenger sør. Tidligere gikk ruten tvers over kontinentet og tilbake til Argentina. Nå går ruten nordover og ender i Lima, hovedstaden i Peru. Teamet fra Volkswagen, som har tatt tre strake seiere de siste tre årene er ikke med i år. I stedet har Volkswagen Motor Sports Division besluttet å konsentrere seg fullt om forberedelsene til Rally VM i 2013 (med Polo R WRC).

Men noen ting ikke har forandret seg. For tredje år på rad er Volkswagen Nyttekjøretøy den offisielle billeverandøren til Dakar Organization. Volkswagen Nyttekjøretøy stiller med 30 Amarok - inkludert den nye varianten med automatgir og SingleCab. En annen nykommer i støtteteamet er en Crafter 4MOTION med firehjulstrekk.

250.000 mennesker fulgte starten på rally Dakar da løpet gikk av stabelen fra Mar del Plata i år. 178 motorsykler, 30 firehjulinger, 161 biler og 74 lastebiler rullet over startrampen for å ta fatt på den 9.000 kilometer lange ruten. Hvor mange som kommer i mål 15. januar gjenstår å se.