Volmax lærlingskole jubilerer

Rett før jul var det skoleavslutning for årets klasse på lærlingskolen til Volmax i Tønsberg. Med det kan man se tilbake på 10 år med egen lærlingskole.

Publisert Oppdatert

Kullet som gikk ut skolen rett før jul besto av syv mekanikerlærlinger fra Volmax og 2 fra Larvik Last og Buss (MAN)

Det var i 1999 at ledelsen i Volmax besluttet å starte et eget lærlingprogram, for å sikre jevn tilgang av kvalifiserte medarbeidere til verksted og delelager.

Målet var å utdanne godt trente fagfolk som ikke bare skulle bestå fagprøven, men enkelt kunne gå rett inn i normal drift etter endt lærlingperiode.

I løpet av de 10 årene har 79 mekanikerlærlinger og 8 delelagerlærlinger deltatt på i undervisningsopplegget, som består av 11 firedagers samlinger fra januar til desember. Alle har bestått fagprøven og rundt 40 av disse er i dag fremdeles ansatt i Volmax.

Ifølge Volmax er målsetningen mer enn innfridd og i tillegg har de hevet kompetansen på instruktører og lærlingfaddere. I høykonjunkturen som man har bak seg var det helt avgjørende å ha tilgang på 8-10 nye medarbeidere hvert år. Selv om aktivitetsnivået nå er lavere vil lærlingprogrammet fortsette som før og ny klasse starter opp i disse dager.

Kompetanse er et satsningsområde i Volmax. Lærlingskolen er en del av Volmax Kompetanse som også holder tekniske kurs for Volvo Norge og leverer sjåførkurs og konsulenttjenester til bileiere og transportører.