Volvo FE får automatisk gearsystem

Nå kan samtlige av Volvo Trucks modeller for regional- og bydistribusjon leveres med automatisk gearsystem. Den seneste i rekken er Volvo FE som i distribusjons-utførelse kan leveres med Volvo I-Sync. Dette er et ledd i selskapets satsning for å forsterke sin posisjon i dette segmentet, heter det i en pressemelding til tungt.no.

i-sync sjåfør innvendig hytte

i-sync sjåfør innvendig hytte

Publisert Oppdatert

I-Sync er en manuell gearkasse som er supplert med programvare for automatisk styring av gearskiftene. Akkurat som i I-Shift forener I-Sync den manuelle gearkassens driftssikkerhet og lave vekt med automatgearkassens kjørekomfort. Mens I-Shift er utviklet for tyngre transport, er I-Sync skreddersydd for lokaldistribusjon. Den ble lansert til Volvo FL våren 2008, og har blitt en stor salgssuksess.

- Hittil har mer enn en tredjedel av alle FL blitt levert med I-Sync. I distribusjonstrafikk er det høyt tempo med hyppige start og stopp, og mange kunder vil ha en automatisk gearkasse som gir bekvem kjøring og lavt drivstofforbruk. Nå forsterker vi vårt tilbud ved å introdusere I-Sync også til den større modellen FE, sier Anders Bellini, Business Area Manager for Volvo FL og FE hos Volvo Trucks.

Optimert for distribusjon

I Volvo FE kombineres I-Sync med Volvos 7-litersmotor med 260 hk.

- Det er en optimal kombinasjon for lokaldistribusjon og kortere regionaldistribusjon. Du får en bra respons fra motoren og en gearskiftkarakteristikk som gjør gearingen bekvem og smidig selv ved hyppige start og stopp og ved rangering, sier Clara Werner Floberg, Product Manager for Volvo FL og FE hos Volvo Trucks.

Ved at gearskiftene optimeres bidrar I-Sync dessuten til god drivstofføkonomi og dermed også lave utslipp av CO2.