Guldagers nyeste:

Volvo FH "Art"

Hva får man når man gir Henrik Guldagers nye Volvo FH til lakkereren Ray Hill og ber han bruke den som et lerret? Svaret blir kunst og det er nettopp det Guldagers “Art” er.

Henrik Guldager lot Ray Hill bruke en ny Volvo FH som lerret for sitt neste kunstverk. Resultatet ble "Art".

Henrik Guldager lot Ray Hill bruke en ny Volvo FH som lerret for sitt neste kunstverk. Resultatet ble "Art".

Publisert Oppdatert
Nå skal ikke undertegnede påberope seg å være veldig kyndig på kunst, men umiddelbart får jeg litt Picasso-følelse av å se på bilen.

Nå skal ikke undertegnede påberope seg å være veldig kyndig på kunst, men umiddelbart får jeg litt Picasso-følelse av å se på bilen.

Alt er lakkert på frihånd, uten bruk av maskering.

Alt er lakkert på frihånd, uten bruk av maskering.

Også motivet på bakveggen har Ray Hill lakkert på frihånd.

Også motivet på bakveggen har Ray Hill lakkert på frihånd.

Henrik Guldager er ikke noe ubeskrevet blad i våre spalter. Dansken er kjent for sine mange premierte Volvo trekkvogner, blant annet DreamCatcher, Pirates of the Caribbean og Bonneville Bomber.

Filmen vi lagde om den sistnevnte har blitt sett 30.000 ganger på Youtube. Du finner den her.

For noen år siden deltok vi i TM i prosjektet Custom Pro, med Volvo og Guldager der vi sammen skulle kåre lesernes forslag til showlastebiler.

Resultatet ble showlastebilene Jak Black og Thors Hammer. Begge bilene kjørte vi opp til Nord-Norges Transportmesse i Harstad det året.

At Guldager er Volvo-mann på sin hals er godt kjent. Blant annet hadde han en av "spion-Volvoene" vi avslørte i forkant av lanseringen av nye FH, og det var vel bare et tidsspørsmål før den sympatiske dansken skulle dukke opp med en showversjon av nye Volvo FH?

Elmia

På Bilsport Custom and Performance Motors Show på Elmia i påske stod den. Guldagers ferskeste, en splitter ny Volvo FH med en av de mest utrolige lakkeringene undertegnede har sett noen gang. Og lakkeringen er det selvsagt amerikaneren Ray Hill som har stått for.

-Han fikk bruke bilen som et lerret og lage hva han ville. Resultatet ble "Art" som bilen heter. Dette er virkelig kunst, og helt annerledes enn det som er vanlig på en showlastebil, forteller en stolt Henrik Guldager til TransportMagasinet.

Også Ray Hill var på plass og satte pris på at vi liker kunstverket hans. Nå skal ikke undertegnede påberope seg å være veldig kyndig på kunst, men umiddelbart får jeg litt Picasso-følelse av å se på bilen. Dette er fargesprakende og abstrakt, og finishen er bare helt utrolig!

Og for de av dere som ikke vet hvem Ray Hill er; sjekk ut hjemmesiden hans.

-Han har hatt mange tanker rundt dette kunstverket. Blant annet har han lakkert en mørk ramme rundt den nedre delen av frontruta, slik at det oppstår en illusjon om at frontruta er større enn den egentlig er.

Han har lakkert alt på frihånd uten maskering, og de svarte innrammingene rundt de forskjellige feltene er håndmalt med pensel, sier Guldager.

3D-effekt

På bakveggen er det lakkert et motiv av et ansikt i svarthvitt. Et motiv som minner om de andre vi har sett Ray Hill utføre tidligere. På vår vandring rundt trekkvogna stopper vi opp og ser på en lapp som er tapet fast bak svingskiva. På den litt fillete huskelappen står det Trux og DuPont, akkurat som om han hadde glemt å få med seg sponsorene under lakkeringsjobben.

Vi blir stående å titte en liten stund. Hmmm.... det er en ekte lapp, er det ikke? Nei da, den er jammen lakkert! Men den lille biten med maskeringstape er i hvert fall ekte, det ser jeg jo, eller gjør jeg det? Forsiktig stryker jeg fingeren over tapebiten. Du store all verden, den er jo lakkert den også, jo! Dette er rett og slett det råeste vi har sett noen gang! Ray Hill; vi bøyer oss i støvet for deg.

Nå skulle det vise seg at det var flere enn oss som falt for Guldagers "Art". På den store messa på Elmia i påske, der nesten 80.000 besøkende fikk se det mest utrolige av biler, motorsykler og lakk, så trakk faktisk Henrik Guldager og Frank Hill det lengste strået og vant premien for beste lakkering, og det sier ikke så rent lite.

Så gjenstår det å se hvordan mottagelsen er hos alle lastebilentusiastene der ute. Dette er jo noe ganske annet enn de vanlige motivlakkeringene vi er vant til. Smaken er som kjent som baken og kunst skal engasjere og provosere. Det tror vi absolutt "Art" kommer til å gjøre.

Huskelapp lakkert med 3D-effekt. Bare utrolig!

Huskelapp lakkert med 3D-effekt. Bare utrolig!