Volvo kårer Norges og verdens mest drivstoffeffektive yrkessjåfør

Registreringen har nå åpnet for Volvo Truck sin globale sjåførkonkurranse: Drivers’ Fuel Challenge 2014. Her konkurreres det i drivstoffeffektiv kjøring. Alle yrkessjåfører er velkomne til å delta i Drivers’ Fuel Challenge, uansett hvilket lastebilmerke de kjører. Her til lands skal Norges beste sjåfør kåres i Norgesfinalen 14. juni 2014, og vinneren går videre til verdensfinalen i Gøteborg i september.

I 2009 gikk den norske finalisten Thor «Appen» Vigeland Larsen fra MBT Vigeland Transport i Mandal av med totalseieren i Super Eco Driver og vant en gravemaskin.

I 2009 gikk den norske finalisten Thor «Appen» Vigeland Larsen fra MBT Vigeland Transport i Mandal av med totalseieren i Super Eco Driver og vant en gravemaskin.

Publisert Oppdatert
Vesna Jovic, prosjektleder for Drivers¿ Fuel Challenge 2014.

Vesna Jovic, prosjektleder for Drivers¿ Fuel Challenge 2014.

Volvo Trucks har tidligere arrangert slike sjåførkonkurranser - både globale og lokale - siden 2009. I 2009 gikk den norske finalisten Tor Appen Larsen fra MBT Vigeland Transport i Mandal av med totalseieren og vant en gravemaskin!

Les også: Fikk sin gravemaskin

Konkurransen har blitt stadig mer populær og den siste internasjonale konkurransen, i 2011, hadde over 3 600 deltakere fra 22 land.

«Drivstoffkostnaden er en tung byrde for mange transportfirmaer, og en forbedret kjørestil kan resultere i merkbare kostnadsbesparelser. Med Drivers' Fuel Challenge vil vi fokusere på det og oppmuntre lastebilsjåfører over hele verden til å kjøre mer drivstoffeffektivt», sier Vesna Jovic, prosjektleder for Drivers' Fuel Challenge 2014.

Fordelene man oppnår ved å kjøre drivstoffeffektivt er store, og ved å benytte seg av Volvo Trucks' tjenester for individuell oppfølging av drivstofforbruk, i kombinasjon med sjåføropplæring, kan man oppnå drivstoffbesparelser på ca. 10 prosent.

Konkurranserunder i Norge

Volvo Norge AS sine forhandlere gjennomfører lokale konkurranserunder ute på sine avdelinger. De beste sjåførene fra hver avdeling blir kvalifisert til regionsfinale, og den beste fra hver region går videre til Norgesfinalen. Sjåførene vil kjøre på trafikkerte veier og bli bedømt etter hvor mye drivstoff de bruker på en gitt strekning som skal kjøres på en bestemt tid.

Norgesfinale 14. juni

Den norske finalen foregår i nærheten av Gardermoen, lørdag den 14. juni 2014. Syv finalister fra hele Norge vil bli invitert til fredag 13. juni. I Norgesfinalen kjøres det på lite trafikkerte veier. Det blir også flere spennende aktiviteter for finalistene og enkel servering av grillmat. På slutten av dagen kåres Norges beste sjåfør, som får en finaleplass i verdensfinalen.

Verdensfinale i Gøteborg

Verdensfinalen i Drivers' Fuel Challenge, der 25 av verdens mest drivstoffeffektive sjåfører deltar, går av stabelen i Volvos hjemby Gøteborg, den 19. september 2014. Dommerne vil i tillegg til drivstofforbruket, også se på trafikkplanlegging, bremsing, bruk av motor samt tid og trafikkregler. I Gøteborg vil det bli kjørt i realistiske omgivelser, hvor sjåførene må vise at de kan holde oppe produktiviteten og utnytte lastebilen på en god og trafikksikker måte.

Registreringen har åpnet

Alle yrkessjåfører - uansett lastebilmerke - kan melde seg på hos en lokal forhandler fra mars og frem til mai 2014.

En oversikt over lokale konkurranser finnes også på Volvo Norge sine hjemmesider.

Les også: Norsk seier i sjåførkonkurransen Super Eco Driver