Volvo lanserer ny FM

Volvo lanserer ny versjon av Volvo FM. Dermed satser de på å forsterke sin posisjon innom distribusjon. Nytt utvendig design med ny grill og nye lykter er blant nyhetene og den mest iøyefallende forandringen er det tydelige slektskapet til FH.

Volvo FM 2010

Volvo FM 2010

Publisert Oppdatert

- Det er en «komplett» lastebil i alle betydninger av ordet, sier Claes Nilsson som leder Europadivisjonen av Volvo Lastebiler. Det er så mye som allerede er bygget inn i Volvo FM i forhold til komfort, sikkerhet, drivstoffeffektivitet, at forbedringer med den nye modellen først og fremst har vært et spørsmål om finjusteringer, basert på feedback vi har fått fra kunder.

Den nye versjonen utfyller tidligere FM-forbedringer, bl.a. en nylig oppdatert versjon av I-Shift og en ny motorserie som tilbyr mer kraft og lavere drivstofforbruk. I følge Volvo vil en Volvo FM med 13 liters motor og I-Shift ha opp til tre prosent lavere drivstofforbruk enn tidligere modeller - dette til tross for at den har 500 hk og et dreiemoment på 2500 Nm. 11-liters motoren gir kundene stor lastekapasitet, høy ytelse og drivstoffeffektivitet. Både D13 og D11 motorene er også tilgjengelige i varianter som er skreddersydd for å møte EEV-normen (Enhanced Environmentally friendly Vehicle).

Skreddersydd komfort og økonomi

Den nye versjonen av Volvo FM gir kundene enda flere valg. For eksempel introduserer Volvo en komplett serie med hyttealternativer - fra Premium til Basic. - De nye løsningene gir kundene større valgfrihet og muligheter for å skape seg et optimalt arbeidsmiljø, i henhold til den enkeltes kundes valg og preferanser, sier Claes Nilsson i en pressemelding.

Dette er nytt på Volvo FM:

Front

Både øvre og nedre del av fronten er inspirert av formene og linjene som er å finne på Volvo FH - forsiktig tilpasset for å kle den noe kortere fronten til FM.

Frontlykter

Volvo FM har de samme oppdaterte og forbedrede som nylig ble introdusert på Volvo FH. Lyktene er delt i to separate enheter - grøfte- og tåkelys er en separat enhet under frontlykten. Selve lykteglasset er laget av plast og ikke glass, for å gjøre det mer motstandsdyktige mot steinsprut.

Nedre lykteenhet

Tåkelys og tilleggslys eller alternativt hjørnelys er integrert. Det statiske hjørnelyset kan brukes til å lyse opp et bredere område i den retningen kjøretøyet svinger.

Nye blinklys

De nye blinklysene bruker moderne LED teknologi som gir bedre ytelse og lengre levetid.

Arbeidslys

Diverse nivåer av arbeids-/ryggelys er tilgjengelige som en opsjon så vel som en forberedelse på å sikre korte ledetider og kvalitet dersom de blir ettermontert.

Luftinntak

Det nye luftinntaket sørger for at bilen får renere luft inn. Plasseringen gir forbedret oversikt bakover når man rygger. Denne løsningen er nå tilgjengelige for alle hyttevariantene.

ACC sensorinstallasjon

Tilpasningen av AAC sensoren i den nedre grillen er forbedret for å oppnå bedre funksjonalitet.

Trinnene foran

Trinnene foran som brukes når det er på tide å vaske bilvinduene er redesignet, samtidig som den tidligere funksjonaliteten er beholdt. Antislip funksjonen er integrert i stålstrukturen.

Jernmerket

Volvo-merket er blitt større og mer synlig.

Drivstofftanker

Nye store drivstofftanker i stål tilbys som en opsjon, med omtrent samme bakkeklaring som de eksisterende tankene.

Interiør

Nye farger på polstring og gardiner, som matcher de ordinære FH variantene.

Interiørdetaljer

Tre nye sett av interiørdetaljer bidrar til økt komfort

- et bord med egne plasser for kaffekopp og kulepenner. I tillegg til rommelig lagerplass inne i bordet.

- Oppbevaringsboks med to seksjoner for lagring av ting som termos, skrivesaker og hansker.

- Papirholder i vannavstøtende materiale. Passer på kleshengeren