Volvo leverer EPA2010-godkjente lastebiler i USA

Volvo Trucks, Nordamerika har denne uken levert de tre første lastebilene som er godkjent i henhold til avgasskravene EPA 2010. Kunden er Talon Logistics, Inc. i USA.

USA Amerika Volvo

USA Amerika Volvo

Publisert Oppdatert

Talon Logistics har til nå bestilt totalt 23 Volvo VN med Volvos 13 liters motor, D13, med 450 hk. Dette er den første motoren som tilfredsstiller de nye utslippskravene EPA 2010. Bilene, som også er utstyrt med Volvos datastyrte, mekaniske girkasse - I-shift - er blant de absolutt reneste i verden.

Talon Logistics er transportdivisjonen til dagligvarekjeden Giant Eagle Inc. som har butikker i Pennsylvania, Ohio, West Virginia og Maryland. Selskapet har i mange år samarbeidet med Volvo Trucks om testing og feltstudier for å oppnå avgassreduksjon i sin bilpark. Det har vært et langsiktig arbeid med bruk av avansert teknologi for å nå de strenge kravene. Talon Logistics begynte med feltprøvene for å nå kravene i EPA 2010, sammen med Volvo Trucks allerede i 2007, og blir det første selskapet som tar i bruk de nye motorene i sin daglige virksomhet.

Avgasskravene EPA 2010 som trår i kraft i januar 2010 er de strengeste avgasskravene i verden, og innebærer nær nullutslipp av CO2 og partikler. For å oppnå dette har Volvo Trucks tatt i bruk katalytisk etterbehandling, eller «selective catalytic reduction» (SCR). Dette er en teknologi som allerede er i bruk i europeiske lastebiler og som gjør det mulig å oppnå lavere drivstofforbruk, og derigjennom lavere utslipp av klimagasser. Volvo Trucks er den første lastebilprodusenten som får sine 11- og 13-liters motorer godkjent i henhold til EPA 2010.