Vrang oter bet politi i bilforretning

Publisert Oppdatert

Man skal ikke legge seg ut med oteren, fastslår Nordlys.

Det var klokken 12.15 at politiet fikk melding fra bilforretningen Sommerseth Bilbutikk i Narvik om at de hadde en sjeldent vrang kunde på besøk.

- De hadde klart å låse rovdyret inne på et kontor. En patrulje kom til stedet og en av våre to polititjenestemenn fikk nærkontakt med tanngarden til det ville dyret da han forsøkte å ta tak i halen, sier operasjonsleder Kjell Arvid Andersen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Først etter en drøy time hadde politiet klart å få villdyret ut av bilforretningen.

- Det er ikke hver dag vi får slike oppdrag. Oteren bandt opp alle våre tilgjengelige ressurser, humrer operasjonslederen.

Politiet kontaktet både brannvesenet og viltnemnda for bistand. Antakelig var det til oterens beste at det ikke tok lengre tid å få dyret ut i naturen.

- Det var kanskje det tryggeste. Man skulle ikke holdt på mye lenger med å plage et vilt dyr før man måtte gripe til andre tiltak, sier operasjonslederen, uten å utdype.

For politimannen som fikk smake oterens sylskarpe tenner bar det rett til sykehus for sjekk og mest sannsynlig stivkrampesprøyte.