We got us a Convoy

Jon Vegard Sandem (t.h.) er mannen å ringe om du ønsker informasjon om konvoien.

Jon Vegard Sandem (t.h.) er mannen å ringe om du ønsker informasjon om konvoien.

Publisert Oppdatert

Alle med et snev av lastebilinteresse vet hva en konvoi er. Enten har man sett det i udødelige filmer som Smokey and the Bandit og Convoy, eller så har man opplevde det i forbindelse med TRANSPORTmessa på Gardermoen. De to siste messene vi har arrangert på Gardermoen har nemlig ført til spontan iver etter å kjøre konvoi fra hovedstaden og opp til trailer campen. Årets messe blir intet unntak, og som vanlig er en av ildsjelene bak det hele langtransportsjåfør Jon Vegard Sandem.

-Jeg har allerede nå fått signaler om at i overkant av 40 lastebiler kommer til å delta, men regner med at det blir enda flere. Blant annet er det snakk om en gjeng som kommer fra Telemark med veteranlastebiler, forteller Jon til oss på telefon.

-Har det blitt noen endringer i starttidspunktet, mange mente vel at det var litt tidlig å sette i gang klokka 17?

-Ja. I helga har vi tatt en sjefsavgjørelse om å utsette avreisen fra Sjursøya i Oslo. Mange jobber jo til hvert fall 16 og vil hjemom for en dusj, både av seg selv og bilen. Derfor velger vi å ha avreise fra Sjursøya klokka 19 i stedet. Det spiller jo for så vidt ingen rolle for messa sin del. Den stenger jo uansett klokka 17. Flere har også gitt beskjed om at de kommer til å hekte seg på konvoien oppover, blant annet fra Karihaugen, forklarer han.

Også på forumet vårt, Bergli Truckstop, går praten ivig rundt konvoien.

Ønsker du ytterligere opplysninger om konvoien? Ta kontakt med Jon på tlf. 906 81 585, eller på e-post: [email protected]

Dermed ligger alt til rette for litt ekte lastebilglede på E6 retning Gardermoen fredag kveld, og vi skal selvsagt overvære det hele og sørge for både foto og film av arrangementet.

"Mercy sakes alive, looks like we got us a convoy..."