28 Volvoer til svenske forsvaret

Her står 13 L60H og 15 L35H og venter på å gjøre tjeneste i det svenske forsvaret.

Foto: Swecon
Sist oppdatert

Det var et imponerende og sjeldent syn i Eskilstuna i mars. 28 Volvo hjullastere i militærgrønn farge og spec stod klar til levering. Oppstillingen bestod av 13 stk L60H og 15 stk L35H.

- Dette var den tredje utleveringen til Forsvaret. I 2020 venter leveranser av L90H til luftforsvaret, og innen 2021 vil hæren ha ytterligere 33 maskiner, sier Tomas Nieminen, Manager Project Sales hos Swecon.

Swecon har bestillinger på den nye L90H for Luftforsvaret, i tillegg er det en bestilling på ytterligere 33 hjullastere i forskjellige størrelser til hæren i løpet av 2021 og utover, sier Tomas Nieminen.
Swecon har bestillinger på den nye L90H for Luftforsvaret, i tillegg er det en bestilling på ytterligere 33 hjullastere i forskjellige størrelser til hæren i løpet av 2021 og utover, sier Tomas Nieminen. Foto: Swecon

Det var nettopp Tomas Nieminen som i 2018 landet rammeavtalen med den svenske forsvarsmaterieladministrasjonen, FMV, om levering av hjullastere. Avtalen ble skrevet for to år, med mulighet for forlengelse i ytterligere to år som ble aktivert.

Anskaffelsen kan sees i lys av at den svenske regjeringen og parlamentet i økende grad har understreket viktigheten av modernisering av forsvarsutstyr.

Logistikk og materialhåndtering

Anskaffelsen av maskiner som rammeavtalen omhandler - Volvo L35, L60, L90 og L110 - er først og fremst rettet mot å imøtekomme behov innen logistikk og materialhåndtering for det svenske forsvaret og FMV, men også feltvedlikehold for Luftforsvaret.

Fra venstre; Lars Arltoft, konsult FMV, Rasmus Eriksson, utrustningstekniker, Magnus Garenberg, utrustningsteknker, Daniel Ekdahl, projektledare FMV, Ove Eriksson, servicechef utrustningsverkstaden, Kim Pettersson, utrustningstekniker och Tomas Nieminen, Manager Project Sales.
Fra venstre; Lars Arltoft, konsult FMV, Rasmus Eriksson, utrustningstekniker, Magnus Garenberg, utrustningsteknker, Daniel Ekdahl, projektledare FMV, Ove Eriksson, servicechef utrustningsverkstaden, Kim Pettersson, utrustningstekniker och Tomas Nieminen, Manager Project Sales. Foto: Swecon

- Maskinene er i utgangspunktet Volvo-maskiner, men med spesielle tilpasninger for å oppfylle kravene i anskaffelsen. Noen av justeringene er gjort på linjen i produksjonen, hos Volvo i Arvika og Hallsberg. Så gjør vi i Swecon den endelige håndleggingen før levering, sier Tomas Nieminen.

Denne saken ble første gang publisert 02/06 2020, og sist oppdatert 27/05 2020