30 prosent reduksjon

Franzefoss sine tre nye Komatsu HD605 skal gi 30 prosent mindre utslipp

Komatsu HD605 ble valgt av Franzefoss blant annet pga kort leveringstid og miljøprofil. De nye tipptruckene skal brukes på Lia, Steinskogen og Vinterbro.
Komatsu HD605 ble valgt av Franzefoss blant annet pga kort leveringstid og miljøprofil. De nye tipptruckene skal brukes på Lia, Steinskogen og Vinterbro. Foto: Franzefoss
Sist oppdatert

Franzefoss Pukk har investert i tre nye tipptrucker som skal redusere utslippene med 30 prosent.

Maskinene er av typen Komatsu HD605. Teknisk sjef i Franzefoss Pukk, Pål Rikard Thomas, kaller det et forsiktig anslag at de reduserer utslippene med 30 prosent, i tillegg har forbruket gått kraftig ned i følge han.

Følger utviklingen nøye

De nye maskinene går på diesel, men utviklingen av teknologien på store maskiner har eksplodert de siste årene. Det er en utvikling Franzefoss følger nøye med på. Neste gang vi kjøper nye maskiner kan det være de er laget med hybridteknologi, tror teknisk sjef Thomas.

Valgte Komatsu

Tidligere har Franzefoss Pukk brukt Volvo og Cat som leverandører av maskiner, men denne gangen valgte de å gå for Komatsu.

Det skal være kort leveringstid og en tydelig miljøprofil i tillegg til at det er gode maskiner som avgjorde valget i følge en pressemelding.

De nye maskinene er ikke bare betydelig bedre for miljøet, men også for maskinførerne. De nye tipptruckene skal brukes på Lia, Steinskogen og Vinterbro.

 

Denne saken ble første gang publisert 31/01 2017, og sist oppdatert 06/04 2017