40-års jubilanter kjøper 8 x Liebherr

Sellebakk-selskapet Jørgensen og Jørgensen går så det suser med VA-oppdrag for kommunene - da må maskinparken fornyes.

Fra venstre ser vi Jørgen Johansson (maskinfører), Magne Kvarsvik (servicemekaniker Liebherr), Kjell Erik Beil (maskinfører), Tomek Noga (yrkessjåfør) og Roy Hasløgård salgsansvarlig Liebherr Region Øst.
Fra venstre ser vi Jørgen Johansson (maskinfører), Magne Kvarsvik (servicemekaniker Liebherr), Kjell Erik Beil (maskinfører), Tomek Noga (yrkessjåfør) og Roy Hasløgård salgsansvarlig Liebherr Region Øst. Foto: Fredrik Saugstad
Sist oppdatert

10. august fikk maskinfører Kjell Erik Beil sin nye Liebherr A916 Compact Litronic. Det ble den første maskinen i en pakke på åtte stk. Maskinentreprenøren Jørgensen og Jørgensen fra Sellebakk har tatt i et tak for å fornye maskinflåten. I tillegg feirer de 40-års jubileum i år.

Spesialister på V.A.

- Det å kunne kjøre flere funksjoner samtidig er viktig, og det gjør den godt, legger han til.

Kjell Erik Beil ble førstemann inn i ny Liebherr hos Jørgensen og Jørgensen.
Kjell Erik Beil ble førstemann inn i ny Liebherr hos Jørgensen og Jørgensen. Foto: Fredrik Saugstad

Maskinen vil gå nesten utelukkende på V.A-jobbing i vei, som her. Kjell Erik har kjørt maskin i 14 år, og en av ønskene hans var tiltrotator med klypekassett. Det og HK-feste er fra Rototilt. Klype har vist seg å være svært praktisk på slike oppdrag, legger han til.

Hjulgraveren Liebherr A916 Compact Litronic var igang på V.A-prosjekter i Sarpsbrg.
Hjulgraveren Liebherr A916 Compact Litronic var igang på V.A-prosjekter i Sarpsbrg. Foto: Fredrik Saugstad

8-pack

Jørgensen og Jørgensen har i tillegg kjøpt en R914, tre stk R926 som skal bli levert i uke 50, ytterligere to A916 Compact, en kommer i høst og en nærmere årsskiftet, og en R914 som skal leveres i uke 42.

På V.A-prosjektet på Kråkerøy var denne snart klar for bruk. Jørgensen og Jørgensen fikk bruk en lånemaskin mens de ventet.
På V.A-prosjektet på Kråkerøy var denne snart klar for bruk. Jørgensen og Jørgensen fikk bruk en lånemaskin mens de ventet. Foto: Fredrik Saugstad
Maskinfører Martin Seljehammer bak spakene på sin flunka nye Liebherr R914 Compact, en av maskinene i rekordhandelen.
Maskinfører Martin Seljehammer bak spakene på sin flunka nye Liebherr R914 Compact, en av maskinene i rekordhandelen. Foto: Fredrik Saugstad

40 år: Jørgensen og Jørgensen

På Sellebakk møter vi Lene Jørgensen, ingeniør og prosjektleder og Thomas Jørgensen, daglig leder i Jørgensen og Jørgensen. Sammen leder de nå den 40 år gamle familiebedriften videre sammen med faren Bjørn Jørgensen, han står som eier og er fortsatt delaktig i driften. Det var Bjørn og farens hans Reidar Jørgensen, sammen med Bjørns onkel Rolf Tolfsen som startet opp med tomtegraving i 1980. Det utviklet seg til hele boligfelt, blant annet for Block Watne. For ca 20 år siden dreide driften seg om til V.A-graving og offentlige anskaffelser. Og ser man på de 15 siste årene har de vært hovedsakelig V.A.

Salgsansvarlig for Liebherr, Roy Hasløgård sammen med to av jubilantene og de som driver butikken i dag; Lene Jørgensen og Thomas Jørgensen.
Salgsansvarlig for Liebherr, Roy Hasløgård sammen med to av jubilantene og de som driver butikken i dag; Lene Jørgensen og Thomas Jørgensen. Foto: Fredrik Saugstad

Rammeavtaler på V.A.

Nå er de 30 ansatte med drøye 16 anleggsmaskiner og åtte lastebiler i parken. Rammeavtaler på V.A. sørger for mye av omsetningen, noe de har med Fredrikstad, Hvaler og Sarspborg. I tillegg har de avtale om fornminnegraving med Viken (Østfold-delen). Nylig har de også overlevert innfartsparkering med sykkelhotel i Fredrikstad som satser på grønnere løsninger og kollektivtransport.

Hjulgraveren til Kjell Erik går nesten utelukkende på V.A. Aluminiumsplatene på skjermene har Kjell Erik fikset selv og er ikke bare til pynt, det hender at man må tråkke på skjermene og da er de gode å ha.
Hjulgraveren til Kjell Erik går nesten utelukkende på V.A. Aluminiumsplatene på skjermene har Kjell Erik fikset selv og er ikke bare til pynt, det hender at man må tråkke på skjermene og da er de gode å ha. Foto: Fredrik Saugstad

Rekordstor maskinhandel

Maskinene blir stort sett byttet ut etter fem år, men noen av innbyttemaskinene har rukket å bli syv, åtte og ni år. Historisk sett har det gått fra Åkerman Sumitomo og Liebherr for mange år siden, til Volvo, Cat og Hitachi i nyere tid. Nå er altså åtte Liebherr på vei inn i parken.

- Vi har aldri handla så mange maskiner før, slår hun fast.

Denne saken ble første gang publisert 27/08 2020, og sist oppdatert 26/08 2020