E39-anleggene i full produksjon

Fremdriftsplan tilsier at Nye Veier har realisert 63 kilometer med ny E39 innen 2026.

Asfaltarbeider i dagsonen har startet på utvalgte deler av prosjektet.
Asfaltarbeider i dagsonen har startet på utvalgte deler av prosjektet. Foto: Nye Veier
Sist oppdatert

Styreleder Harald V. Nikolaisen og resten av styret i Nye Veier fikk omvisning i E39-anleggene som er i full produksjon.

AF Gruppen er totalentreprenør i prosjektet Kristiansand vest – Mandal øst, mens Hæhre Entreprenør har samme ansvar for Mandal øst - Mandal by.

Trysfjordbrua er under produksjon med Kruse Smith som entreprenør.
Trysfjordbrua er under produksjon med Kruse Smith som entreprenør. Foto: Nye Veier

- En halvering av reisetid mellom de to bysentra lengst sør i Agder vil ha betydelige ringvirkninger. Ved å ha prosjekter i forlengelse av hverandre i produksjon, så sikrer vi helhetlig utbygging og det leveres trafikksikker vei raskere og mer kostnadseffektivt til samfunnet/brukerne, sier styreleder Nikolaisen.

Fremdriftsplan tilsier at vi har realisert 63 kilometer med ny, trafikksikker E39 innen 2026, sier utbyggingsdirektør Moshagen.

Neste: Mandalselva - Herdal

I tillegg til de to E39-prosjektene i anleggsfase, pågår det reguleringsarbeid for den om lag 25 kilometer lange strekningen fra Mandalselva i Lindesnes kommune til Herdal i Lyngdal. Målet er vedtatt reguleringsplan ultimo 2022 med påfølgende byggestart vinteren 2023. Kontraktens verdi er 4,6 milliarder kroner uten merverdiavgift.

Styreleder Harald V. Nikolaisen her sammen med Nye Veiers administrerende direktør Anette Aanesland.
Styreleder Harald V. Nikolaisen her sammen med Nye Veiers administrerende direktør Anette Aanesland. Foto: Nye Veier

Konkurranser ut i markedet

Administrerende direktør i Nye Veier, Anette Aanesland peker på at forutsigbarhet i planprosess er avgjørende for å sikre fremdrift i prosjektene.

- For å lykkes er det viktig med forutsigbarhet i planvedtak og oppmerksomhet knyttet til å redusere kostnader og øke nytten. Vi holder hjulene i gang. Det er stor oppmerksomhet i selskapet når det gjelder å få konkurranser ut i markedet, sier Aanesland.

Utbyggingsdirektør Øyvind Moshagen konstaterer at det er anleggs- og planaktivitet i hele E39-porteføljen til Nye Veier.

Snart: Lyngdal øst - Lyngdal vest

- I tillegg til nevnte prosjekter er prosjektet Lyngdal øst – Lyngdal vest i konkurranse for å få på plass entreprenør som skal bygge ut den 11 kilometer lange strekningen.

Kontraktsverdien er 3 milliarder kroner.

Denne saken ble første gang publisert 08/10 2020, og sist oppdatert 07/10 2020