anleggs-gaselle:

Asfalt-gjeng med god flyt

Arctic Asfalt ble Gaselle-bedrift andre året på rad.

Sjur Ryen-Hansen, daglig leder og Bjørn Pedersen, styreformann og prosjektleder i Arctic Asfalt. Med verdier som å opptre ryddig og være til å stole på, har de gjort asfaltfirmaet til gasellebedrift andre året på rad.
Sjur Ryen-Hansen, daglig leder og Bjørn Pedersen, styreformann og prosjektleder i Arctic Asfalt. Med verdier som å opptre ryddig og være til å stole på, har de gjort asfaltfirmaet til gasellebedrift andre året på rad. Foto: Fredrik Saugstad
Publisert

Arctic Asfalt er blant 3213 norske bedrifter som kan kalle seg for Gaselle-bedrift i 2018.

Sjur er daglig leder i det fem år gamle selskapet, som klarte å bli gasellebedrift i 2017. Han har vært i asfaltbransjen siden 1998 og har bred erfaring.

Han og styreformann og prosjektleder, Bjørn Randmæl Pedersen, drifter og eier (50/50) i dag Arctic Asfalt. Bjørn har over 15 års erfaring i bransjen. De har begge fartstid fra selskapet Terje Hansen AS, som ble kjøpt opp av Peab i 2011.

Bjørn var med å starte Arctic Asfalt, mens Sjur var distriktsleder i Peab. I 2016 gikk Sjur inn og sammen med Bjørn satte de seg et mål om å løfte firmaet videre.

2017-Gaselle

I 2017 gikk selskapet fra 17 til 36 millioner i omsetning og fikk Gaselle-status. Det virket i sommer som om de hadde den nødvendige flyten for å gjenta bedriften, noe som stemte godt.

I dag føler de at bedriften er passe stor, ikke det at de har satt noe endelig tak på størrelsen. Men de vil helst unngå voksesmerter og skynder seg sakte.

– Man må opp i en viss størrelse uansett for å kunne administrere en slik bedrift mer komfortabelt, forklarer de.