A-K Anleggsmaskiner og A-K Maskiner fusjonerer

A-K Maskiner fusjonerte med søsterselskapet A-K Anleggsmaskiner fra 1. januar

Fra A-K Maskiners stand på Vei og Anlegg 2015: Fra venstre ser vi Jon Berntsen, distriktssjef , Inge Andersen, salgskonsulent, Roger Lerberg, distriktssjef og Bjørn Furu, salgssjef anleggsmaskiner i A-K Maskiner AS. Salgssjef Bjørn Furu slutter fra nyttår og går tilbake til å jobbe som entreprenør.
Fra A-K Maskiners stand på Vei og Anlegg 2015: Fra venstre ser vi Jon Berntsen, distriktssjef , Inge Andersen, salgskonsulent, Roger Lerberg, distriktssjef og Bjørn Furu, salgssjef anleggsmaskiner i A-K Maskiner AS. Salgssjef Bjørn Furu slutter fra nyttår og går tilbake til å jobbe som entreprenør. Foto: Fredrik Saugstad
Sist oppdatert

Som et ledd i A-K maskiners langsiktige plan for forretningsutvikling, har vi besluttet å innfusjonere vårt søsterselskap A-K anleggsmaskiner inn i A-K maskiner gjeldende fra første januar 2016i følge administrerende direktør i A-K Maskiner, Gunnar Thorud.

Den eksisterende avdelings- og forhandlerkjeden har et godt innarbeidet nettverk landet over, med kompetanse innenfor salg, service og deler på anleggsmaskiner i tillegg til landbruksmaskiner. Integrasjonen vil føre til økt kompetanse og kvalitet innenfor anleggsmaskiner i A-K organisasjonen og gi et bredere kundegrunnlag, i følge A-K Maskiner.

A-K Anleggsmaskiner har brukt mye energi på å bygge opp salgsapparatet rundt Case Constructions produkter. Dette bildet er fra et av deres Yellow Days-arrangementer på Gardermoen som viste at Case er villige til å bruke ressurser på å komme seg inn på det norske markedet.
A-K Anleggsmaskiner har brukt mye energi på å bygge opp salgsapparatet rundt Case Constructions produkter. Dette bildet er fra et av deres Yellow Days-arrangementer på Gardermoen som viste at Case er villige til å bruke ressurser på å komme seg inn på det norske markedet. Foto: Fredrik Saugstad

Erkjennelse av eksisterende nettverk

Distriktssjef Jon Berntsen i A-K Anleggsmaskiner forklarer at det også skjer i erkjennelse av at den eksisterende avdelings- og forhandlerkjeden allerede har et godt innarbeidet nettverk landet over med kompetanse innenfor salg, service og deler som fint kan ta hånd om anleggsmaskiner i tillegg til landbruksmaskiner.

Integrasjonen skal i følge Berntsen føre til økt kompetanse og kvalitet innenfor anleggsmaskiner i A-K organisasjonen og gi et bredere kundegrunnlag og et bedre fundament for en lønnsom forretningsdrift. Det vil også forenkle og effektivisere alle rutiner innenfor økonomi, logistikk, deleforsyning og markedsføring, forklarer han.

Foruten utvalgte avdelinger og medarbeidere som vil få en økt anleggskompetanse innenfor salg og service, planlegges det med egne utemekanikere innenfor anlegg per region. Det blir en sentral organisasjon med distriktsselgere per region som skal konsentrere seg om å understøtte avdelingene med salg av anleggsmaskiner.

Distriktsselgerne skal rapportere direkte til salgsdirektør i respektive region. I tillegg vil en egen produktspesialist anlegg bli innlemmet i A-Ks markedsavdeling og en egen teknisk spesialist anlegg innlemmet i Teknisk avdeling. Tidsplan for integrasjonen er at den skal være fullført innen 1. januar 2016.

 

Distriktssjef Jon Berntsen i A-K Anleggsmaskiner forklarer at integrasjonen skal gi økt kompetanse og kvalitet innenfor anleggsmaskiner i A-K organisasjonen.
Distriktssjef Jon Berntsen i A-K Anleggsmaskiner forklarer at integrasjonen skal gi økt kompetanse og kvalitet innenfor anleggsmaskiner i A-K organisasjonen. Foto: Fredrik Saugstad

Denne saken ble første gang publisert 05/01 2016, og sist oppdatert 06/04 2017