Case til A-K Maskiner:

A-K Maskiner med Case på Yellow Days

Kompaktmaskinene til New Holland overføres til landbruksdelen, A-K anleggsmaskiner skal fokusere fullt på Case-produktene og New Hollands anleggsmaskiner fra åtte tonn og oppover.

A-K Anleggsmaskiner hadde like godt tatt med seg et digert showtelt og en del Case-maskiner den første helgen de offisielt stod som selger av Case Construction. Direktør for anleggsmaskinene, Henrik Schiller, forteller at det har ligget i kortene hele tiden at de skulle ta over dette merket.
A-K Anleggsmaskiner hadde like godt tatt med seg et digert showtelt og en del Case-maskiner den første helgen de offisielt stod som selger av Case Construction. Direktør for anleggsmaskinene, Henrik Schiller, forteller at det har ligget i kortene hele tiden at de skulle ta over dette merket.
Publisert Oppdatert
CX75C SR blir interessant å følge med på i det norske markedet. Standard gravedybde er 4,13 meter og motoren er fra Isuzu som møter kravene i tier 4 final ned CEGR (nedkjølt eksosgass resirkulering)og DOC (diesel oksidasjon katalystaor). Effekten er  41,2 kilowatt eller 55 hestekrefter.
CX75C SR blir interessant å følge med på i det norske markedet. Standard gravedybde er 4,13 meter og motoren er fra Isuzu som møter kravene i tier 4 final ned CEGR (nedkjølt eksosgass resirkulering)og DOC (diesel oksidasjon katalystaor). Effekten er 41,2 kilowatt eller 55 hestekrefter.

A-K Anleggsmaskiner har ikke mer enn startet satsingen med New Hollands gule maskiner, før de tar over et nytt agentur. 1. juni startet de med salg og service av Case Construction i Sør- og Midt-Norge.

- Vår overtagelse av Case har ligget i kortene hele tiden, og med kontrakten signert i april ble det bestemt at vi skulle gå ut offisielt med Case-agenturet her under Yellow Days på Gardermoen, forklarer Henrik Schiller, direktør i A-K Anleggsmaskiner.

300 til 350 maskiner

Direktøren vil gjerne selge mellom 300 og 350 maskiner av de to merkene i året til å begynne med.

1,8 til 80 tonn

Case Construction har full range av anleggsmaskiner med beltegravere fra 1,8 til 80 tonn, hjulgravere fra 16,5 til 21,5 tonn, dozere, hjullastere fra 4,7 til 27,3 tonn, bremsestyrte lastemaskiner og veihøvler.

Case-fokus

A-K Maskiner vil gjennom underdivisjonen A-K Anleggsmaskiner fra første dag føre hele produktprogrammet. Det blir fult fokus på Case-Construction gjennom å flytte New Hollands kompaktmaskiner inn under A-K Maskins landbruksmaskinkjede som består av 50 salgs- og servicesteder.

På den måten frigjøres kapasitet i A-k Anleggsmaskiner, med sine syv ansatte, som skal holde på med Case-programmet og New Hollands maskiner fra åtte tonn og oppover.

Ved å bruke ressurspersoner i A-K Maskiner, er det likevel 15 til 20 personer som jobber med anleggsmaskinene, får vi vite.

Interessante kompakte

Under årets Yellow Days hadde A-K Anleggsmaskiner tatt med 50 maskiner totalt som alle er tatt fra den norske lagerbeholdningen, noe som betyr at de aller vanligste modellene kan leveres omgående.

Fokuset blir ikke overraskende ekstra stort på 8-tonnerne og 14-tonnerne, men Schiller tror ikke det vil bli problemer med å velge mellom de to merkene, han tror kunden vet hva han vil ha.

- Av 27 forskjellige Case-gravere er det tre korthekkutgaver, CX 75C SR på 8 tonn, CX 145C SR på 14,5 tonn og CX 235C SR på 25,8 tonn som blir spesielt viktige i det norske markedet, kommenterer Schiller.

Skal vise muskler på Vei og Anlegg

Deres egne demodager har vokst synlig fra i fjor, som allerede da var et voksent arrangement. Men det tar tid å jobbe inn slike demodager og med bare 200 besøkende i fjor håper Schiller på langt flere i år. Uansett ser han frem til å vise ekstra muskler på Vei og Anlegg i 2015. Selv merker han en sunn interesse for merket og forteller oss om 1000 tilbud de har jobbet med under de siste to årene.

- Nå skal vi fokusere og styrke oss på servicedelen, i tillegg til å ansette flere selgere, forklarer han.