AF Gruppen bytter sjef

Amund Tøftum blir ny konsernsjef i AF Gruppen fra 24. august. Han har 15 års fartstid i selskapet med erfaring fra både anlegg, bygg, offshore og konsernledelsen.

Påtroppende og avtroppende: Amund Tøftum (t.v.) og Morten Grongstad.
Påtroppende og avtroppende: Amund Tøftum (t.v.) og Morten Grongstad. Foto: AF Gruppen
Sist oppdatert

– AF Gruppen er tuftet på tydelige kjerneverdier, et sterkt fellesskap og med et klart mål om å dyrke frem egne ledere. Med Morten Grongstad som konsernsjef har AF Gruppen styrket sin posisjon som ett ledende entreprenørkonsern. Når Morten nå har ønsket å sende stafettpinnen videre, er det svært tilfredsstillende at vi kan løfte frem en ny intern leder, sier styreleder Pål Egil Rønn.

Et av Nordens største

– Tidspunktet er riktig for å sende stafettpinnen videre. AF Gruppen har en størrelse og en forretningsmessig bredde, som gir Amund Tøftum og 5.600 kolleger muligheter til å fortsette den lønnsomme veksten, sier Morten Grongstad i pressemeldingen. Etter ønske fra påtroppende konsernsjef vil Mongstad fortsatt være tilgjengelig for selskapet.

Amund Tøftum peker på at selskapet har vært gjennom en betydelig vekstfase, og nå er i ferd med å etablere seg som et av de større entreprenørselskapene i Norden.

– AF vil fortsatt søke å være et fremoverlent selskap, der sikkerhet og lønnsomhet er sentrale elementer for verdiskapingen, sier Tøftum.