E18-prosjekt til 5,2 milliarder

Fem grupperinger av entreprenører og rådgivere er kvalifisert til å levere tilbud og konkurrere om å bygge ny E18 Langangen – Rugtvedt.

Av 17 kilometer er 1,6 km brukonstruksjoner og 6,6 km med tunneler. Kun 5,9 km vei i dagen.
Av 17 kilometer er 1,6 km brukonstruksjoner og 6,6 km med tunneler. Kun 5,9 km vei i dagen. Foto: Nye Veier
Publisert Oppdatert

E18 Langangen – Rugtvedt er en del av strekningen E18 Langangen – Grimstad. Prosjektet er 17 km langt, og har en kontraktsverdi på ca 5,2 milliarder kroner eks. mva.

De fem grupperingene som skal konkurrere om entreprisen er:

EIFFAGE Génie Civil med rådgivere EIFFAGE Infrastructures, AFRY ÅF Engineering AS og Greisch Ingénierie.

Arbeidsfellesskap Acciona Construcción, S.A. og Salini Impregilo S.p.A. De har med rådgiverne Rambøll Norge AS ( som har med 7 forpliktede selskaper)

Arbeidsfellesskap Obrascón Huarte Lain, S.A. og SK Engineering and Construction Co. Ltd. De har med seg rådgivere COWI A/S.

FCC Construcción, S.A. med rådgivere Sweco Norge AS, MC2 Estudio de Ingeniería, S.L.U., Técnica y Proyectos, S.A. (UL, ikke forpliktet) og Hæhre Entreprenør AS (UE, ikke forpliktet).

AF Gruppen Norge AS med rådgivere Norconsult AS, med forpliktet selskap Leonhardt, Andrä und Partner Beratende Ingenieure VBI AG.

- Det er et relativt komplekst prosjekt, med blant annet brukonstruksjoner på til sammen 1,6 km og 6,6 km med tunneler. Av de totalt 17 km er kun 5,9 km vei i dagen. En ny Grenlandsbru er blant det som skal bygges, forklarer administrerende direktør i Nye veier, Anette Aanesland.

Våren 2019 besluttet Nye Veier å avlyse konkurransen om prosjektet som da omfattet E18 Kjørholt – Rugtvedt på grunn av manglende konkurranse. Nå er dette skalert opp, og strekker seg altså fra Langangen til Rugtvedt i Porsgrunn kommune.

Det var ni selskapskonstellasjoner som søkte om prekvalifisering.

- Nå har vi fem prekvalifiserte selskapsgrupperinger videre til tilbudsfasen, det er vi svært tilfredse med. Her er en betydelig norsk entreprenør, sammen med store internasjonale aktører.

Prosjektet blir Nye Veiers første som skal CEEQUAL-sertifiseres for «Whole Project Award» med krav til oppnåelse om nivå «Good».