AF Gruppen og OBOS investerer i hørselvern

Gjennom Construct Venture investerer de i startup-selskapet Minuendo.

Stian Aldrin, daglig leder i Minuendo, og to av AF-tømrerne Trond Vigstad og Marius Kløften tester det nye hørselsvernet.
Stian Aldrin, daglig leder i Minuendo, og to av AF-tømrerne Trond Vigstad og Marius Kløften tester det nye hørselsvernet. Foto: AF Gruppen
Sist oppdatert

- Minuendo har adressert en HMS-utfordring som det per i dag ikke finnes en god nok løsning på. Utfordringen med dagens hørselvern er at man ikke med sikkerhet kan vite om det har en ønsket effekt, enten fordi man har lekkasjer, produktet er for dårlig, eller brukerfeil. Denne nye teknologien har vært under utvikling i regi av SINTEF i lang tid, og med Minuendos videreutvikling av produktet og deres kompetente team ser vi dette som en spennende investering, sier Jan Fossgård, direktør i Construct Venture.

AF Gruppen og OBOS investerer i ny startup. Denne gangen skal Construct Venture investere i startup-selskapet Minuendo, som lager neste generasjons hørselsvern.

Helse i fokus

Selskapet skal utvikle neste generasjons hørselvern med basis i teknologi fra forskningsmiljøet ved SINTEF. Formålet er å sammen med utvalgte partnere optimalisere et intelligent hørselvern som med sikkerhet beskytter bruker mot støy, har optimal naturtro gjengivelse av lyd i et variabelt støymiljø, samt adresserer behovet for å monitorere og gi bruker beskjed for å forhindre eventuelle hørselsrelaterte skader.

- Dessverre er det slik at alt for mange ansatte i bygg- og anleggsbransjen har, eller er i faresonen for å få hørselsskader. Med denne teknologien er det mulig å monitorere støynivået både utenfor og inni øret. Det vil gi oss innsikt som kan bidra til å forebygge hørselsskader, og vårt håp er at vi sammen kan avverge nye tilfeller i fremtiden, sier Espen Jahr som leder AF Gruppens bedriftshelsetjeneste.