Ahlsell kjøper Bekken & Strøm

Ahlsell kjøper 100% av aksjene i selskapet med en årlig omsetning på omlag 400 millioner kroner.

Sist oppdatert

Bekken & Strøm AS er en av landets største leverandører innen arbeidsklær, verneutstyr, arbeidssko og profileringstøy.

Ahlsell kjøper 100% av aksjene i selskapet med en årlig omsetning på omlag 400 millioner kroner.

Selskapet har ca 160 ansatte fordelt på hovedkontor og sentrallager i Gjøvik, og avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Sandefjord, Mo i Rana og Stryn.

Bekken & Strøm vil fortsette driften under eget merkenavn.

Ahlsell kjøper opp Bekken & Strøm. Illustrasjon: Ahlsell.
Ahlsell kjøper opp Bekken & Strøm. Illustrasjon: Ahlsell.

Blir størst på arbeidsklær

Med sine markedsandeler, er både Ahlsell og Bekken & Strøm etablerte aktører innenfor klær til profesjonelle brukere. Når disse selskapene nå slår seg sammen, blir de landets største leverandør av arbeidstøy, personlig verneutstyr og fallsikringsutstyr, står det i pressemeldingen.

Spesialkompetanse

Rune Flengsrud, administrerende direktør i Ahlsell Norge.
Rune Flengsrud, administrerende direktør i Ahlsell Norge.

- Dette oppkjøpet vil gjøre oss i stand til å tilby spesialistkompetanse sammen med markedets bredeste og dypeste sortiment av det utstyret fagmannen til enhver tid trenger, sier Rune Flengsrud, administrerende direktør i Ahlsell Norge.

Han legger til at økt fokus på sikkerhet samt strengere krav fra myndighetene, har ført til at det er en god vekst innenfor produktområdene Bekken & Strøm representerer.

Bekken & Strøm har i tillegg egen produksjon av arbeidsklær, samt et av landets største trykkeri for profilering av arbeidsklær.

- Ved å bli en del av Ahlsell kan vi tilby enda flere bedrifter et totalkonsept hvor de aller fleste tilleggsfunksjoner som er forbundet med arbeidsklær er ivaretatt, forteller Torbjørn Bekken, daglig leder i Bekken & Strøm AS.

Selve oppkjøpet forventes å skje i løpet av januar og ha en marginal positiv påvirkning på Ahlsell sitt resultat. Merkenavnet Bekken & Strøm vil videreutvikles som en egen organisasjon. Transaksjonen omhandler kjøp av 100% av aksjene i Bekken & Strøm AS, Sandefjord Skofabrikk AS og Jenger OY. Kjøpet forutsetter godkjennelse av konkurransetilsynet.

Abonner på AnleggsMagasinet her!

Denne saken ble første gang publisert 22/12 2017, og sist oppdatert 21/12 2017