Fra å være forhandler til å bli avdeling

Nå skal det satses og antall ansatte vil på sikt øke.

Både Bjørn Åge Rønning (til venstre) og Ole Hveem er godt fornøyd med avtalen.
Både Bjørn Åge Rønning (til venstre) og Ole Hveem er godt fornøyd med avtalen. Foto: Akershus Traktor
Publisert Oppdatert

Akershus Traktor AS har blitt enig med Rønning Maskinsalg AS om kjøp og overtakelse av Telemarksbedriften hjemmehørende i Neslandsvatn i Drangedal Kommune.

Rønning Maskinsalg AS, som ble etablert i 2007, har i de siste årene vært forhandler for Akershus Traktor AS, men vil fra nå av være et tilskudd til Akershus Traktor ASs 11 avdelinger.

Øker antall ansatte

Rønning Maskinsalg har i dag 10 ansatte fordelt på 8 årsverk, og med en uttalt målsetting om økt satsning på ettermarkedet, vil antall ansatte på sikt øke.

Vil nyte godt av dette

Bjørn Åge Rønning, som er daglig leder i Rønning Maskinsalg AS, er godt fornøyd med avtalen.

- Vi vil med dette nyte godt av tryggheten og ikke minst de fordelene som følger med det å tilhøre en større bedrift, som f.eks. produktportefølje og administrative systemer, sier Bjørn Åge Rønning, som fortsatt skal lede den nye avdelingen til Akershus Traktor.

– For våre kunder er jeg sikker på at dette vil gi en positiv effekt. Vi skal videreføre den gamle «Rønning-ånden» og det at vi nå kommer inn under en større organisasjon, gjør at vi kan være enda mer aktive ute i markedet.

I oppkjøpet følger også det 1000 m2 store bygget inneholdende både butikk, verksted og delelager, samt et eget lagerbygg på ca 400 m2.

Akershus Traktor kjøper lokalene som i dag huser Rønning Maskinsalg.

- Telemark er et viktig og interessant marked for oss, og vi ser frem til et enda tettere samarbeid og overtakelsen er et viktig steg i vår langsiktige plan, sier Ole Hveem, daglig leder i Akershus Traktor AS.