AMV til Sverige

Maskinprodusenten AMV fristes av kommende store infrastrukturprosjekter i Sverige.

AMVs mobile sprutbetongrobot.
AMVs mobile sprutbetongrobot.
Sist oppdatert

Kort om AMV

Det 150-årige aksjeselskapet har 140 ansatte ved hovedkontoret i Flekkefjord, men opererer også i Sør-Amerika og Asia. Totalt består gruppen av rundt 180 ansatte. Hovedvirksomheten er tunnel/gruve-segmentet og offshoreindustrien.

Andersen Mek Verksted as (AMV) i Flekkefjord har så langt betjent det svenske markedet fra Norge. Nå er imidlertid forventningene til det som vil skje i Sverige så store at bedriften etablerer seg med et 1200 kvadratmeter stort verksted, service- og reservedelsanlegg på industristedet Sunne i Värmland. Dette skal være satt i drift i oktober.

Strategisk stedsvalg

AMV ønsker lettere tilgang til store svenske prosjekter de nærmeste 15 årene, går det fram av det svenske fagbladet Åkeri-Entreprenad. Det vil bli svært mye større behov for maskiner og utstyr innen boring og bergsprenging.

AMVs svenske avlegger skal jobbe med salg, montasje og vedlikehold. At Sunne ble valgt som nav i nabolandet har strategiske årsaker. Kommunen har lange tradisjoner innen tungindustri, og mange kompetente fagpersoner. Dessuten er avstanden til norskegrensen ikke stor.

Den svenske sjefen

Etter det Anleggsmagasinet forstår, står AMVs XD-serie først på listen i Sunne. Den inngår for øvrig som standard i Volvos tilleggsprogram.

Anders Östberg skal lede AMVs nye virksomhet i Sverige. Han har arbeidet i tunnelbransjen i over 20 år, i Sverige og andre land, og er veldig klar over at tilværelsen ikke blir konkurransefri. Han har stor tro på at AMV med sin brede produktportefølje skal klare brasene. Og det finnes alltid et prosjekt å besøke.

 

 

 

Denne saken ble første gang publisert 22/10 2015, og sist oppdatert 06/04 2017