Blir partnere og satser på Kato og Atlas

Anleggsenteret Hadeland AS kjøper 50 prosent av aksjene i Bulder AS.

Fra venstre: Pål Arne Hagen, driftsleder i Hadeland Anlegg, Jan Olav Jørgensen, styreleder og eier i Tertnes Holding, RogerLanghelle, konsernsjef i Bulder, Tore Lynnebakken, daglig leder i Anleggsenteret Hadeland og Richard Sørensen, Controller i Tertnes Holding.
Fra venstre: Pål Arne Hagen, driftsleder i Hadeland Anlegg, Jan Olav Jørgensen, styreleder og eier i Tertnes Holding, RogerLanghelle, konsernsjef i Bulder, Tore Lynnebakken, daglig leder i Anleggsenteret Hadeland og Richard Sørensen, Controller i Tertnes Holding. Foto: Fredrik Saugstad
Publisert Oppdatert

(Og det er ikke halve historien engang.)

Fra og med 03. oktober 2019 vil Anleggsenteret Hadeland håndtere alt salg av anleggsmaskinene Kato, Atlas og Weycor i Norge.

Ved roret sitter daglig leder og eier i Anleggsenteret Hadeland, Tore Lynnebakken.

Bulder AS tar sats

Tertnes Holding AS og Anleggsenteret Hadeland AS går altså sammen som partnere og satser på Kato og Atlas gravemaskiner, Atlas by Weycor hjullastere og anleggsvalser, samt stål, pigghammere, skuffer og andre slitedeler til anleggsbransjen gjennom det felles eide Bulder AS.

Jan Olav Jørgensen og Tore Lynnebakken er klare for videre satsing.
Jan Olav Jørgensen og Tore Lynnebakken er klare for videre satsing. Foto: Fredrik Saugstad

Frir til bransjen

Bedriften på Roa i Hadeland har drevet med salg og utleie av anleggsmaskiner, lastebil og verkstedtjenester til anleggsmaskiner. Nå frir Tore til de beste i markedet og søker etter maskinselgere som også er interessert i å drive selv, de vil nemlig få tilbud om å bli medeiere.

Weycor-hjullastere og tre Kato beltegravere er allerede på plass.
Weycor-hjullastere og tre Kato beltegravere er allerede på plass. Foto: Fredrik Saugstad

Jakter på Norges beste

Planen er å etablere nye salgsavdelinger flere steder i Norge, der landets beste selgere vil få tilbud om å komme inn på eiersiden.

Geografisk blir det nevnt et mulig senter i nord, et i sør, et i Buskerud/Vestfold osv.

Fremdriften til denne planen er avhengig av hvor kjapt de kan få på plass riktige folk.

- På den måten skal vi øke salgsaktivitetene i hele landet, forklarer Jan Olav Jørgensen, styreleder og eier i Tertnes Holding.

Bulder Verksted som servicepartner

Bulder Verksted vil stå for alt av serviceavtaler på solgte maskiner samt salg av Eddie pigghammer og andre slitedeler til anleggsbransjen.

Dette vil selges fra Bulder Verksted sine 11 verksteder og 116 ansatte som dekker i hele Norge.

Kato er tilbake med 30-tonner i det norske markedet. Denne har steg IV-motor fra MTU på 280 hk og i den nye hytta finner du ny skjerm og kjøleskap, for å nevne noe.
Kato er tilbake med 30-tonner i det norske markedet. Denne har steg IV-motor fra MTU på 280 hk og i den nye hytta finner du ny skjerm og kjøleskap, for å nevne noe. Foto: Fredrik Saugstad

Kato med 7.generasjon

Det passer sikkert også ekstra greit at Kato har rullet ut nesten hele serien sin i en ny generasjon.

7. generasjon har fått ny og bedre førerhytte, blant annet med ny skjerm og fra 14-tonneren og oppover følger spakene med stolen når den fjører som standard.

Kato i syvende generasjon kan levere maskiner fra 0,9 til 30 tonn (snart 45 tonn).
Kato i syvende generasjon kan levere maskiner fra 0,9 til 30 tonn (snart 45 tonn). Foto: Fredrik Saugstad

Entreprenør med på laget

Lynnebakken har som en av initiativtakerne til konstellasjonen stor tro på samarbeidet samt at han føler seg trygg på å ha fått en av landets fremste serviceverksteder i ryggen.

- Det første vi skal gjøre er å teste maskinene i Hadeland Anlegg, kommenterer Lynnebakken.

For på samme adresse og med delt eierskap holder entreprenøren Hadeland Anlegg til, drevet av Pål Arne Hagen, driftsleder og eier.

Flere av hans maskinførere blir nå pilotførere på den nye Kato-serien for å gjøre finjusteringer for det norske markedet.

Ser store muligheter

Roger Langhelle, konsernsjef i Bulder AS og Bulder Verksted AS ser store muligheter ved den nye konstellasjonen og bekrefter at Bulder Verksted er nå rigget for å gi kundene den beste servicen markedet kan tilby.

- Vi bør klare å øke markedsandelen fra 2 til 5 prosent i løpet av to år, kommenterer Roger Langhelle i Bulder.

Weycor-avtale

Rykende fersk er også den signerte avtalen på Weycor-agenturet. Her skal det nevnes at Skjetne Maskin fortsatt har agenturavtale på hele Norge.