-Åpner begge løp på dagtid

-Arbeidene i Follotunnelen har i sommer gått etter planen. Det betyr at begge løp i tunnelen nå er åpne på dagtid, sier prosjektleder Thomas Kalleberg i Statens vegvesen.

-Kommende uke skal vi starte arbeidet med å skifte lys i tunnelen. I tillegg pågår det en rekke andre arbeider, eksempelvis trekking av kabler og utbedring av rekkverk utenfor tunnelen. Vi jobber også fortsatt med etablering av nye kjørefeltsignal helt opp til Vestby nord. Det betyr at det fortsatt blir delvis nattestengt i tunnelen mellom kl. 21.00 og kl. 05.30, sier Kalleberg. Illustrasjonsfoto.
-Kommende uke skal vi starte arbeidet med å skifte lys i tunnelen. I tillegg pågår det en rekke andre arbeider, eksempelvis trekking av kabler og utbedring av rekkverk utenfor tunnelen. Vi jobber også fortsatt med etablering av nye kjørefeltsignal helt opp til Vestby nord. Det betyr at det fortsatt blir delvis nattestengt i tunnelen mellom kl. 21.00 og kl. 05.30, sier Kalleberg. Illustrasjonsfoto. Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert

-Arbeidene med å forsterke vegbanen og legge ny asfalt i tunnelen har gått etter planen i sommer. Vi kan derfor nå ha begge løp åpne på dagtid. Det vil forhåpentligvis bidra til å redusere køene betydelig i helgen og kommende uke, sier Kalleberg.

Delvis stengt nattestid

Kalleberg forteller at det fortsatt gjenstår mye arbeid i og rundt tunnelen. Alle arbeidene skal først være ferdig neste sommer.

Han sier også at man forsøker å holde trafikken på E6 og at det på natten til uken vil være toveis trafikk i ett løp gjennom tunnelen.

-Av erfaring vet vi at det kan oppstå farlige situasjoner om nettene når vi har trafikk så tett på de som jobber inntil vegen. Sikkerheten til arbeiderne er viktig for oss. Dersom vi opplever situasjoner som kan bli kritiske, vil vi lede trafikken om natten via fylkesveg 6 Oslovegen (gml E6), sier Kalleberg.

Denne saken ble første gang publisert 19/08 2016, og sist oppdatert 06/04 2017