Årets HMS-uke er igang

I løpet av denne uken gjennomføres en rekke tiltak rundt på prosjektene hos Veidekke.

Veidekke tar HMS på alvor. De er forøvrig også blant entreprenørselskapene som er selvpålagte om brannsikring av maskiner og utstyr.
Veidekke tar HMS på alvor. De er forøvrig også blant entreprenørselskapene som er selvpålagte om brannsikring av maskiner og utstyr.
Sist oppdatert
Konsernsjef Arne Giske i Veidekke. Foto: Veidekke.
Konsernsjef Arne Giske i Veidekke. Foto: Veidekke.

- Det er ikke akseptabelt at noen skader seg på jobb for Veidekke. Av og til kan det arbeidet vi utfører være farlig, og alle har vi et ansvar for egen og kollegers sikkerhet, sier konsernsjef Arne Giske ved oppstarten av årets HMS-uke.

HMS-uken har utviklet seg til å bli et årlig arrangement og det er i år femte år Veidekke arrangerer dette.

I løpet av uken gjennomføres en rekke tiltak rundt på alle prosjekter og kontorer i Norge, Sverige og Danmark.

- Det viktigste er selvsagt det daglige HMS-arbeidet som gjøres i produksjonen. Men vi tror også at involvering av medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere i HMS-uken bidrar til å redusere antall skader og alvorlige hendelser og til å øke risikoforståelsen, sier Giske i en pressemelding.

Kan stanse produksjonen

- I vår bransje opplever vi dessverre altfor ofte alvorlige ulykker, og de skjer også i Veidekke. Slik kan vi ikke ha det, for det er ingenting som er viktigere enn at alle som jobber i eller for Veidekke, kommer trygt hjem fra arbeid hver eneste dag.

Derfor har alle en plikt til å si stopp hvis noen utsetter seg eller andre for uakseptabel risiko. De har min fullmakt til å stanse produksjonen og alltid sette sikkerheten først - uansett om det kan få konsekvenser for planlagt framdrift eller økonomi, avslutter konsernsjef Giske.

Foto: Foto: Veidekke ASA.

Denne saken ble første gang publisert 03/06 2015, og sist oppdatert 06/04 2017