NCC har høy aktivitet på Sørlandet i disse dager

Etterlengtet asfalt på E18 Grimstad – Kristiansand.

Dette er en relativt stor asfaltjobb hvor det er mange folk involvert. Både egne asfaltarbeidere fra NCC Industry og underentreprenør til fresing og transport.
Dette er en relativt stor asfaltjobb hvor det er mange folk involvert. Både egne asfaltarbeidere fra NCC Industry og underentreprenør til fresing og transport. Foto: NCC
Sist oppdatert

NCC Industry startet forrige uke arbeidet med å reasfaltere store deler av E18 Grimstad – Kristiansand. Arbeidet utføres om natten og det planlagte arbeidet ferdigstilles i midten av mai.

Veien har enkelte steder fått nokså dype spor. Dette utbedrer nå prosjektleder Benjamin Svendsen og hans mannskap.

45 kilometer av veistrekningen E18 Grimstad – Kristiansand skal asfalteres og det går med totalt 160 000 kvadratmeter med asfalt.

Det er høyre kjørefelt i begge retninger som skal asfalteres.

-Dette er en relativt stor asfaltjobb hvor det er mange folk involvert. Både egne asfaltarbeidere fra NCC Industry og underentreprenør til fresing og transport.

Arbeidet utføres om natten for å ikke hindre trafikk og for å skape sikre arbeidsforhold for asfaltoperatørene ute på veien.
Arbeidet utføres om natten for å ikke hindre trafikk og for å skape sikre arbeidsforhold for asfaltoperatørene ute på veien. Foto: NCC

Det er derfor mye liv og røre når vi setter i gang om kvelden, sier Benjamin Svendsen. Nattarbeid Veien stenges for trafikk kl. 20:00 og asfaltarbeidet pågår gjennom natten frem til veien åpnes kl. 06:00.

Arbeidet utføres om natten for å ikke hindre trafikk og for å skape sikre arbeidsforhold for asfaltoperatørene ute på veien. På det meste er 20-25 personer involvert i arbeidet. I tillegg til dyktige folk, benyttes topp moderne utstyr. Asfaltmassen kommer fra NCCs asfaltfabrikk på Rugsland.

På det meste er 20-25 personer involvert i arbeidet.
På det meste er 20-25 personer involvert i arbeidet. Foto: NCC

-Vi benytter en slitesterk asfalt – Viacogrip 16 – som vil gi godt veidekke i en rekke år fremover, lover Benjamin Svendsen.

Jobben utføres for Agder OPS Vegselskap AS

Denne saken ble første gang publisert 28/04 2020, og sist oppdatert 27/04 2020