Atlas Copco feirer 140 år

Atlas Copco feiret 21. februar 140 år med produktivitets-fremmende løsninger til industrien. Dagen ble feiret med en rekke aktiviteter over hele verden.

Atlas Copco feirer i år 140 år og jubileet skal markeres med flere arrangementer i år.
Atlas Copco feirer i år 140 år og jubileet skal markeres med flere arrangementer i år.
Publisert Oppdatert

For å markere at det er 140 år siden Atlas Copco ble grunnlagt i 1873, ringte konsernsjefen i Atlas Copco, Ronnie Leten, med bjellen som åpner NASDAQ-børsen i New York, USA. Atlas Copco er notert på NASDAQ OMX i Stockholm, Sverige, der selskapet er basert.

- Vi har vokst fra å ha aktiviteter kun i Sverige til å bli et multinasjonalt konsern med kunder i nesten 180 land og med egen virksomhet i 90 land. Vår visjon og våre verdier, derimot, har aldri blitt endret. Atlas Copco står for innovasjon, engasjement og samhandling. Det handler om å være i stand til å utvikle nye produkter og tjenester for å møte eller overgå kundenes behov, uttaler Ronnie Leten, konsernsjef i Atlas Copco.

Stolthet

Atlas Copco har til jubileet laget en hjemmeside, www.atlascopco.com/history, der besøkende blant annet har tilgang til podcast og en e-bok som beskriver Atlas Copco´s spennende 140-årige historie.

- At vi i år feirer 140 år gir oss en fantastisk mulighet til å styrke vårt engasjement og samarbeid med våre kunder og til å skape stolthet blant våre ansatte og entusiasme for fremtidige muligheter. Vår historie har resultert i langsiktig industriell erfaring, i innovative og bærekraftige løsninger til eksisterende og nye kunder, leverandører samt nåværende og fremtidige ansatte, mener Ronnie Leten.

Fra Diesel til Copco

På Langhus, hovedkontoret i Norge og servicestedene rundt i Norge feiret Atlas Copco dagen med de ansatte. Dette var det første av flere arrangementer i år for kunder og samarbeidspartnere i forbindelse med 140-års jubileet.

I Norge har Atlas Copco fokusert på å hjelpe norsk industri, anlegg og gruver med produkter, systemer og servicetjenester med henblikk på å øke kundenes produktivitet og lønnsomhet. I etterkrigstiden var utstyr fra Atlas Copco i bruk for utbygging av vei, jernbane, kraftanlegg og industri over hele Norge. I 1956 byttet selskapet navn fra Atlas Diesel til Atlas Copco (som er forkortelse for "Compagnie Pneumatique Commerciale"). 

Oljealderen

Da oljealderen nådde Norge ble Atlas Copco en betydelig leverandør til den nye industrien og leverte kompressorer, vinsjer og trykkluftverktøy til de nye oljeriggene. Med tiden har trykkluft som drivkilde blitt komplettert med også andre drivkilder, og i dag er hydrauliske Atlas Copco borvogner og tunnelrigger markedsledende. Samtidig har elektrisk drevet verktøy blitt en viktig del av Atlas Copcos produktspekter. 

I dag sysselsetter Atlas Copco over 190 personer i Norge, der mer enn 60 er basert ute i feltet.