Atlas copco splittes opp:

Og navnet blir Epiroc

Atlas Copco splitter opp og danner gruveselskapet Epiroc

I januar meldte selskapet om oppsplittingen, i 2018 blir gruvedelen splittet ut og får navnet Epiroc. Illustrasjonsfoto:: Atlas Copco
I januar meldte selskapet om oppsplittingen, i 2018 blir gruvedelen splittet ut og får navnet Epiroc. Illustrasjonsfoto:: Atlas Copco
Sist oppdatert

Svenske Atlas Copco, splitter opp i 2018. Atlas Copco fortsetter med industrivirksomhet inkludert vakuumteknologi og kompressorer, mens gruve- og ingeniørvirksomheten skal etableres som et separat selskap under navnet Epiroc, ifølge en pressemelding.

Selskapet som er 144 år gammelt, skal børsnoteres i andre kvartal 2018, hvis aksjonærene godtar oppsplittingen. I dag har Atlas Copco rundt 45.000 ansatte, og omsetningen i fjor var på 101 milliarder svenske kroner.

Det var i januar at selskapet først meldte om den planlagte oppsplittingen. Atlas Copco sa da at selskapets gruvevirksomhet hadde rundt 12.000 ansatte og en årlig omsetning på cirka 28 milliarder svenske kroner. Selskapet har vurdert over 1.000 navn til det nye selskapet.

– Med Epiroc har vi funnet et kort, tydelig og tidløst navn som er midt i blinken for gruve- og ingeniørvirksomheten, sier Annika Berglund, Atlas Copcos direktør for kommunikasjon og politiske spørsmål.

I januar solgte selskapet veibyggingsvirksomheten sin til franske Fayat Group. Denne virksomheten hadde 1.265 ansatte og omsatte i fjor for rundt 2,9 milliarder svenske kroner.