Avitec konkurs

Maskinselgerselskapet Avitec i Mjøndalen ble meldt konkurs 20. januar.

Foto: Geir Hasle
Sist oppdatert

Avitec AS er kjent for mange etter feiden med maskinentreprenørbedriften Åsmund Pettersen & Sønn på Jevnaker i fjor høst. Saken ble bredt omtalt i Anleggsmagasinets november-utgave, der det framkom at ÅPS politianmeldte Avitec for grovt bedrageri i forbindelse med et dumperkjøp.

Som om ikke dette var nok hevdet maskinselgeren på sin side å ha meldt maskinentreprenøren til politiet for trusler om vold.

Hvorom all ting er, står Volvo-dumperen fremdeles uvirksom på ÅPS’ oppstillingsplass.

Skylder mye

Det var kemneren som begjærte Avitec konkurs som følge av 482.000 kroner i manglende innbetaling av skatt og arbeidsgiveravgift. Selskapet skylder dessuten 1,1 millioner i merverdiavgift, og en mengde betalingsanmerkninger tyder på 4,4 millioner i kreditorgjeld. Egenkapital og aksjekapital for 2014 er tapt. Firmaet hadde ni ansatte per 1. januar i år.

Daglig leder og eneeier i Avitec (skiftet navn til Kinma i slutten av november i fjor), Tore Jacobsen, har ingen kommentar til konkursen, men henviser til bobestyrer, advokat Erik Blaauw Evensen.

– Det mest interessante for meg er hvor mye verdier som er pantsatt, og det er de hele veien. Vi skal selvsagt undersøke dette, men så langt jeg kan se, tror jeg ikke denne saken er noe for kreditorer å bruke tid på, sier Blaauw Evensen til Anleggsmagasinet.

– Avitec kan ikke drive ny virksomhet med eiendeler som tilhører boet, det er iallfall sikkert.

Bobestyrer opplyser at han har fått tips om at eiendeler kan «ha forsvunnet», og at dette vil bli undersøkt videre. Hvorvidt det kan bli snakk om en etterforskning mener Blaauw Evensen er for tidlig å si.

Hyundai sa opp agenturet med Avitec for omtrent to år siden, men logoen står fortsatt utenfor Avitec-kontoret i Mjøndalen.
Hyundai sa opp agenturet med Avitec for omtrent to år siden, men logoen står fortsatt utenfor Avitec-kontoret i Mjøndalen. Foto: Geir Hasle

Denne saken ble første gang publisert 25/01 2016, og sist oppdatert 07/04 2017