23948sdkhjf

Ber samferdselsministeren utsette anbudsavgjørelse

Martin Kolberg ber samferdselsministeren utsette avgjørelsen om anbudet for E18 Tvedestrand

Tirsdag 22. november mottok samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen brev fra leder Martin Kolberg i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Der står det at komiteen tar tak i saken på bakgrunn av Aftenpostens omtale og ber Solvik-Olsen vurdere å utsette avgjørelsen om anbudet for E18 Tvedestrand.

Kjempejobben skal tildeles den 1.desember og lyder på 5,5 milliarder kroner og prosjektet er lyst ut som totalentrepreise.

Ny evaluering

Bakgrunnen er at dagen etter det statlige veiselskapet Nye Veier brøt med sin etikkdirektør, Lena Helena Dalen, startet selskapet en ny evaluering av entreprenører.

Etter en ny gjennomgang rykket tyske Hotchtief opp flere plasseringer.

Det skal ha vært poengtildeling på forretningsetikk som hadde gjort utslaget, skriver Aftenposten.

Tyske Hochtief er bøtelagt for prissamarbeid i Sør-Afrika, mens datterselskapet Leighton er anklaget for korrupsjon i Australia, melder Aftenposten.

Avviser sammenheng

Nye Veier-sjef Ingrid Dahl Hovland har kontant avvist at bruddet hadde med uenighet om krav til forretningsetikk å gjøre.

AF Gruppen Norge AS, Hochtief Infra, Skanska Norge AS og NCC Construction AS er blitt pre-kvalifisert til å gi tilbud på E18 Tvedestrand-Arendal.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047