større kabelskuffe:

Kabelskuffe for 30-tonnern

Stadig mer vanlig at 30-tonnere gjør ting som før ble gjort av mindre maskiner

Publisert Oppdatert

Tiltrotatorprodusenten Engcon introduserer kabelskuffen CB29 for gravemaskiner på 27 – 31 tonn.

Det blir stadig mer vanlig at gravemaskiner i 30-tonnsklassen utfører arbeid som tidligere ble gjort av mindre gravemaskiner eller, som bransjen selv kaller dem, servicemaskiner. Dette innebærer stadig større krav til variert utstyr.

– Vi har skjønt at sluttkunden ikke alltid vil betale frakt og timer for flere maskiner hvis det er slik at de kan bruke den store maskinen, som man ofte finner på større bygge- eller veiprosjekter. Det samme gjelder jo for entreprenøren som har gravemaskinen på prosjektet. Hvis han kan få flere timer på maskinen, så er jo det vinn-vinn, sier John Lundqvist, produktutvikler hos Engcon.

Utnytte dødtid for større gravemaskiner

John Lundqvist sier at det ofte er en gravemaskin i 30-tonnsklassen som starter med av- og utgraving på et bygge- eller veiprosjekt, og de får noen ganger litt dødtid når de venter på en lastebil, materialer eller annet. Da kan de brukes til oppgaver som planering, kabelgraving osv.

Hvis det ikke oppstår noen dødtid, kan det likevel bli billigere å bruke 30-tonneren enn å frakte inn enda en maskin. Først og fremst hvis det ikke er snakk om større prosjekter.

Kabelskuffen CB29 er kraftig bygget og forsterket med høyholdfast slite- og skjærstål i kvalitet opptil 500 Brinell.

CB29 kan utstyres med valgfri innfesting, men leveres som standard med S70-, S80- og S2-fester.

CB29 er tilgjengelig for omgående bestilling for alle markeder.