BNS har kjøpt GMMs konkursbo

BNS-Gruppen har kjøpt konkursboet til containerselskapet GMM Container AS og GMM Holding AS med datterselskaper. Men de vet ikke hvem som er kundene.

-Vi har ikke en fullstendig oversikt over kundene og hvilke ordre de forventer levert av GMM, sier salgs- og markedsdirektør Lars Chr. Steen i BNS-Gruppen.
-Vi har ikke en fullstendig oversikt over kundene og hvilke ordre de forventer levert av GMM, sier salgs- og markedsdirektør Lars Chr. Steen i BNS-Gruppen. Foto: Foto: BNS
Sist oppdatert

Fakta om BNS-Gruppen

BNS-Gruppen er etter oppkjøpet av GMM nordens største aktør innen containere, vekselbeholdere og modulbaserte løsninger til ulike formål.

BNS leverer til de fleste bransjer, herunder bygg og anlegg, logistikk og transport, industri og produksjon, avfall og gjenvinning og varehandel.

BNS tilbyr salg, utleie og finansiering. Med omkring 100 medarbeidere forventes en omsetning på nær 400 millioner.

Selskapet har bygget nytt og moderne depot- og produksjonsanlegg i Ytre Enebakk og har kontorer i Oslo, Stavanger, Bergen, Kristiansand, Moelv, Fredrikstad, Enebakk, Brevik, Karmøy, Gøteborg, Tranås, Tallinn og Abu Dhabi.

Det var mot slutten av august at Moelven-bedriftene GMM Holsing og GMM Container AS begjærte seg selv konkurs. Bedriftene var eid av Heje-stiftelsen på Nesodden og dette fondet startet før konkursåpningen opp et nytt konsern ved navn Master Group, og et datterselskap som heter Master GMM Nordic.

Flere aviser, deriblant Dagens Næringsliv, stilte en rekke spørsmål rundt påståtte verdioverføringer fra konkurs-bedriften og over til de nystiftede selskapene.

Nå er tidligere eier og ledelse i GMM politianmeldt og under etterforskning for mistanke om bo-unndragelse.

Har ingen full oversikt over kundene

I dag kom nyheten om at BNS kjøper konkursboet. Det er ikke helt uten komplikasjoner.

- Serveren til GMM mangler dessverre informasjon om blant annet ordrebekreftelser og innkjøpsordre. Vi er takknemlige for informasjon fra kunder som har bestilt containere fra GMM. For oss er dette en fortvilet situasjon, sier salgs- og markedsdirektør Lars Chr. Steen i BNS-Gruppen.

De har altså ingen fullstendig oversikt over hvem som er kunder og hva de eventuelt har bestilt.

Derfor trenger de også hjelp. Skal de kunne levere bestilte containere med minst mulig forsinkelse, ber de kundene om å ta kontakt med dem.

-Vi vil dermed kunne effektuere ordren og levere containere som allerede kan være produsert, sier Steen som tillegger at de naturligvis også er åpne for nye ordre.

GMM Container i BNS-Gruppen

GMM Container er nå en del av BNS-gruppen, som vil fortsette å tilby GMM-containere i tillegg til hele BNS-porteføljen. GMMs containerdepot og driftssenter i Moelv vil fortsette i samme område som tidligere. Også den svenske aktiviteten fra GMM Container AB blir videreført.

Tidligere eiere har ingen tillatelser

Selskapene Master GMM Nordic AS, også kalt «Master Group» og «Master Container» som nå opptrer i markedet, har ifølge BNS heller ingen rettigheter til å markedsføre, produsere eller selge GMM-containere.

Denne saken ble første gang publisert 15/10 2015, og sist oppdatert 06/04 2017