Anleggsdagene 2014:

Bransjens viktigste møteplass

I dag er første av i alt tre dager hvor anleggsbransjen samles på Gardermoen. Det blir tre anleggsdager med til sammen fire forskjellige hovedtemaer.

Anleggsdagene 2014 er nå i gang på Clarion Hotel Oslo Airport, Gardermoen. MEFs styreleder Arnstein Repstad sto for den offisielle åpningen av det tre dager lange arrangementet.
Anleggsdagene 2014 er nå i gang på Clarion Hotel Oslo Airport, Gardermoen. MEFs styreleder Arnstein Repstad sto for den offisielle åpningen av det tre dager lange arrangementet.
Publisert Oppdatert

Det er i år 33. gangen Anleggsdagene arrangeres. Arrangementet trekker som vanlig mange deltakere og i år er hele 800 bransjefolk samlet på Clarion Hotel Oslo Airport, Gardermoen. Arrangementet strekker seg over tre dager, 21. - 23. januar.

Fire temaer

Med rundt 35 foredrag, fordelt på de fire hovedtemaene "Samferdsel og vegvalg", "VA-dagen", "Vegdagen" og " Sprengningsdagen", er det duket for noen innholdsrike dager på Gardermoen. I tillegg til foredrag og underholdning deltar også 60 leverandører til anleggsbransjen med stands i utstillerområdet.

Åpningen

Styreleder i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), Arnstein Repstad, sto for den offisielle åpningen av de 33. Anleggsdagene. I åpningstalen trakk han frem den siste undersøkelsen som er gjennomført blant MEFs medlemmer. Denne viser at det er mange medlemsbedrifter som har mye ledig kapasitet og at de har varslet om at de kanskje må permittere ansatte. Dette gjelder særlig medlemsbedrifter i Nord-, Midt- og Sør-Norge. Det er også stor skepsis til de nye permitteringsreglene som er varslet.

Mineraloljeavgift

Repstad sa i åpningstalen at MEF er betingelsesløs positive med Nasjonal Transportplan (NTP) som ble vedtatt i fjor. Det de ikke er veldig fornøyd med er politikernes økning av dieselavgiften, eller mineraloljeavgiften. Dette mener Repstad vil føre til mindre vei for pengene og han hadde ikke trodd at Høyre og Fremskrittspartiet ville gå med på å øke avgiften. Repstad overlot til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen å stå til rette for dette. Solvik-Olsen inntar nemlig talerstolen etter Repstad, som første innlegg på Anleggsdagene 2014.