Bygger vindmøller for svenskene

Eolus Vind AB har gitt Veidekke i oppdrag å bygge to vindparker utenfor Sundsvall i Sverige. Oppdraget er en totalentreprise med en verdi på 325 millioner svenske kroner.

Våren 2019 skal vindparkprosjektene i Sverige være ferdigstilt. Ill.foto: Veidekke
Våren 2019 skal vindparkprosjektene i Sverige være ferdigstilt. Ill.foto: Veidekke
Publisert

Arbeidet inkluderer bygging av veier, kranplaner, komplett strømnett og 61 betongfundamenter. Arbeidet med prosjektet starter umiddelbart, og prosjektet skal være ferdigstilt våren 2019.

All kompetanse

– Veidekke og Eolus har bygget en rekke vindparker sammen med gode resultater. Med Veidekkes involverende arbeidsmetoder kan vi bruke all kompetanse og skape de beste løsningene for prosjektet sammen med kunden, sier Mathias Rönnholm, regionsjef Veidekke Anläggning Nord.

Internt samarbeid

– Veidekke er en bedrift med lang erfaring fra å bygge vindparker i komplisert terreng ved hjelp av gode og effektive løsninger, og de har god kunnskap om hvilket produkt Eolus ønsker, sier Thomas Andersson, byggeleder hos Eolus.

Veidekkes Anläggning Nord, Öst og Veidekke Grundläggning kommer til å samarbeide i prosjektet. Veidekke Grundläggning er spesialister på å forankre betongfundament i fjell.