Jubileumsmodeller på Dyrsku'n

25-års jubileumsmodell av Cat 938M blir å se på Dyrsku'n i år

Ekslusivt på hjullastersiden. Det er laget totalt 25 enheter og to av disse kommer til Norge.
En er solgt og den andre vil være på Dyrsku'n og tilgjengelig for salg. Foto: Fredrik Saugstad
Ekslusivt på hjullastersiden. Det er laget totalt 25 enheter og to av disse kommer til Norge. En er solgt og den andre vil være på Dyrsku'n og tilgjengelig for salg. Foto: Fredrik Saugstad
Sist oppdatert

Hjullasterfabrikken til Caterpillar i North Carolina feirer i år 25 år med hjullastserproduksjon. I den forbindelse har de tatt frem en jubileumsmodell.

Kun to til Norge

Det er laget totalt 25 enheter og to av disse kommer til Norge.

En er solgt og den andre vil være på Dyrsku'n og tilgjengelig for salg.

Dette er en 938M, 16 tonns hjullaster. Forskjellen ligger her i spesiallakk, større dekk og et integrert produksjonsmålesystem.

Hjullaster Nr.100.000 fra England - kom ikke frem til Dyrskun

Blant de mindre hjullasterne skulle det også vises en 918M jubileumsmodell.

Men den sto fortsatt i Leicester fikk Anleggsmagasinet vite da vi besøkte Pons stand på messas første dag.

Maskinen er tatt frem i spesialversjon for å feire hjullaster nr 100 000 produsert i Leicester, England. Det innebærer spesiallakk, gode skinnseter og krom dekaler, forklarer Fredrik Sætren, produktsjef på mellomstore og små hjullastere hos Pon Equipment.

25-års jubileumsmodell av Cat 938M blir å se på Dyrsku'n i år, bildet er tatt under Conexpo i Las Vegas i år. Foto: Fredrik Saugstad
25-års jubileumsmodell av Cat 938M blir å se på Dyrsku'n i år, bildet er tatt under Conexpo i Las Vegas i år. Foto: Fredrik Saugstad

Mini med utstyrsskuff

Minigraver med utstyrsskuffe er beskrivelsen på den helt nye Cat 304.5E2 XTC som skal være utstilt på Pons stand på Dyrsku’n. Skuffestørrelsen er på 200 liter, den har 40 hestekrefter og veier 4,1 tonn. - Dette er første maskin solgt i Norge og en veldig spennende maskin inn mot hage/gartner segmentet, ifølge Stian Zachariassen, produktsjef kompaktmaskiner hos Pon.

Man kan for eksempel kjøre kantstein eller transportere med seg ugressjord ut om man jobber med et hageprosjekt. Skuffen kan også byttes ut til pallegaffel og man kan ta med ferdigplenpall inn slik at man slipper trillebårer eller annet utstyr.

Den vesle Cat-maskinen med det lange navnet, Cat 304.5E2 XTC, gjør mer enn bare å være minigraver. Foto: Pon Equipment
Den vesle Cat-maskinen med det lange navnet, Cat 304.5E2 XTC, gjør mer enn bare å være minigraver. Foto: Pon Equipment