Caterpillar kjøper robotselskap

Caterpillar opplyser i dag at de har kjøpt utvalgte deler og ansatte fra San Francisco-baserte Marble Robot Inc.

Nei, Cat planlegger nok ikke å levere mat til folk, men å utvikle flere autonome løsninger for anleggsindustrien.
Nei, Cat planlegger nok ikke å levere mat til folk, men å utvikle flere autonome løsninger for anleggsindustrien. Foto: Marble
Publisert

Oppkjøpet er en del av Caterpillars strategi med autonomisering og automasjon og skal demonstere deres forpliktelse til neste generasjons jobsite løsninger, forteller de i pressemeldingen.

Selskapet Marble er spesialister innen robotteknologi og autonome løsninger. De har blant annet utviklet autonome vogner for levering av mat.

Og med på laget er robotsjefen selv, som har jobbet for Caterpillar tidligere:

- Vi er spente på å bli med i autonomi-avdelingen til Caterpillar, nå skal vi sammen drive frem neste generasjon av autonomiske løsninger for Caterpillar-kunder innen anlegg, steinbrudd, industri og avfall, forklarte Kevin Peterson, tidligere CEO i Marble.

Cat MineStar har nylig blitt oppgradert med MineStar Edge som samler dataene på et sted slik at man får bedre oversikt og kan raskere se hele operasjonen i sammenheng.
Cat MineStar har nylig blitt oppgradert med MineStar Edge som samler dataene på et sted slik at man får bedre oversikt og kan raskere se hele operasjonen i sammenheng. Foto: Cat

Ved å bygge videre på Caterpillars autonome gruveløsninger, planlegger de nå å bruke ekspertisen til det nye laget for å ta frem skalerbare løsninger for å møte de endrede behovene i anlegg, brudd og pukkverk, industri og avfallssektoren, sier de.

Det nye "robotlaget" består av roboteksperter med dyp bakgrunn i robotindustrien. Caterpillar har intensjoner om å utnytte lagets fult integrerte on-board autonomiteknologi, inkludert oppfattelse, lokalisering og planlegging, for å fortsatt levere smarte, sikre og mer produktive og kostnadseffektive løsninger til kundene, skriver Caterpillar.