Cat S61 – Fullspekket med funksjoner og verktøy for hardføre miljøer:

Tåler 400 varmegrader og 20 minusgrader

"Samsvarer med den militære standarden MIL Spec 810G og er utviklet for å kunne overleve gjentatte fall på betong fra 1,8 meters høyde."

Laget for å mistes i bakken gjentatte ganger, lanseres nå Cat S61.
Laget for å mistes i bakken gjentatte ganger, lanseres nå Cat S61. Foto: Cat phones
Sist oppdatert

Det er kanskje litt rart at markedets kanskje tøffeste smarttelefon ikke tåler mer enn 20 minusgrader, samtidig som den tåler 400 varmegrader. Men da skal man huske på hvor dårlig de andre smarttelefonene tåler kuldegrader.

Bullitt Group og Cat phones lanserte i juni sitt nye flaggskip, smarttelefonen Cat S61.

Modellen er en oppgradering av Cat S60, med forbedret FLIR termisk bildekapasitet, innebygd laser for avstandsmåling samt en sensor for måling av innendørs luftkvalitet. Cat S61 er både en smarttelefon og et avansert verktøy for bruk i en rekke yrker og miljøer.

Forbedret termisk kamera

Cat S61 kan skilte med to kameraer: Et optisk kamera og et integrert FLIR termisk kamera som har forbedret programvare for høyere bildekontrast og et utvidet temperaturspenn, hvor temperatur helt fra -20°C til 400°C kan registreres og måles. I tillegg kommer enheten med en oppgradering på fotokameraet fra VGA til High-Definition, og i kombinasjon med FLIRs MSX® teknologi gir dette enestående bildeoptimalisering.

Her får du mye duppeditter, rett og slett.
Her får du mye duppeditter, rett og slett. Foto: Cat phones

Overvåking av maskiner

Med Cat S61 er det mulig å overvåke utstyr og maskiner med høyere temperatur, gjøre kjøretøysdiagnostikk og asfaltovervåking, heter det i en pressemelding.

I tillegg er alle tidligere funksjoner beholdt, som identifikasjon av varmetap rundt vinduer og dører, å registrere fukt og manglende isolasjon, å oppdage overopphetede elektriske apparater og overbelastede strømkretser, samt å se i bekmørke eller gjennom tåke og røyk.

Sensor som varsler om dårlig luftkvalitet

Enkelte arbeidsmiljøer er utsatt for dårlig luftkvalitet. For å varsle brukeren om høye nivåer av forurenset luft (flyktige, organiske forbindelser eller VOCs), har Cat S61 derfor også en sensor fra Sensirion som måler innendørs luftkvalitet.

Vanlige kilder til forurenset luft i arbeidsmiljøet til brukere av Cat phones er maling, løsemidler, tepper, møbler, drivstoff og rengjøringsmidler.

Laser for område- og avstandsmåling

Cat S61 har også laserassistert avstandsmåler. Denne kan måle avstander opptil 8 meter fra telefonen, kalkulere området som måles og skifte mellom metriske og imperiske mål. All data blir lagret i bildet som tas ved målingen. Slik kan man senere justere eller estimere alternative mål, uten å måtte dra tilbake til stedet.

Cat sikter seg helt klart mot arbeidsmarkedet.
Cat sikter seg helt klart mot arbeidsmarkedet. Foto: Cat phones

Robust funksjonalitet, optimalisert for utendørs bruk

Telefonen har en stor 5.2” FHD-skjerm, beskyttet av Gorilla Glass 5. Cat S61 har markedets ledende robuste funksjonalitet, inkludert standarden IP68 og IP69.

Telefonen er dermed støvsikker og vanntett ned til tre meters dybde i en time, samt beskyttet mot høyt vanntrykk på nært hold og vannstråler med høy temperatur.

Militær standard

Den samsvarer med den militære standarden MIL Spec 810G og er utviklet for å kunne overleve gjentatte fall på betong fra 1,8 meters høyde. Alle disse funksjonene er viktige for Cat phone-brukere, som ofte bruker telefonene sine utendørs, og til å planlegge og fakturere på jobb ute i felten.