Strategisk samarbeid mellom Pro-Consult og Cramo:

Cramo vil bli best på BIM

Målet er å ta Cramo helt i front av den digitale byggebransjen

Administrerende direktør Bjørn Melheim (t.h.) og Håvar Ådalen i Pro-Consult. Foto: Cramo
Administrerende direktør Bjørn Melheim (t.h.) og Håvar Ådalen i Pro-Consult. Foto: Cramo
Sist oppdatert

Cramo satser tungt på digitalisering og signerer avtale med Pro-Consult AS. BIM, skanning og droner er blant tjenestene som kommer på menyen.

– Vi har hatt en ambisjon om å samle to ledende miljøer innen maskinutleie, digitalisering, BIM, prosjektering og teknologi til ett solid partnerskap. Derfor er vi veldig glade for å ha Pro-Consult med på laget, forteller Bjørn Melheim, administrerende direktør i Cramo i en pressemelding.

Sammen skal de to selskapene utvikle konsepter og tjenester med smart teknologi. Målet er å bidra til mer effektiv prosjektledelse og prosjektgjennomføring, som gir lønnsom og bærekraftig vekst i bygg- og anleggsbransjen

Dette er noen av tjenestene som kommer på menyen:

3D-skanning av eksisterende bygg til ROT-markedet. Sikrer bedre og mer effektiv planlegging og prosjektering av rehabilteringsprosjekter.

Komplette leveranser for nybygg med BIM modeller, BIM kiosker, VR og utleieutstyr. Alt blir kombinert i én leveranse. På den måten kan du fokusere på fremdrift og godt håndverk, mens Cramo og Pro-Consult tar seg av logistikk og planlegging.

Skal bli best på BIM

– Samarbeidet med Cramo er svært positivt for oss. Vi er en liten bedrift med høy spisskompetanse, og ser på dette som en spennende mulighet.

Målet er å ta Cramo helt i front av den digitale byggebransjen, sier Håvar Ådalen, ingeniør for Bygg og Konstruksjonsteknikk i Pro-Consult.

Digitaliserer produktbiblioteket

Pro-Consult har et av Norges beste miljøer innen BIM og teknologi.

I første omgang skal de bistå Cramo med digitalisering av utleieobjekter, 3D-skanning og BIM-modeller.

Planen er å digitalisere produktbiblioteket til Cramo i BIM. Det bidrar til mer effektiv prosjektering, færre feil og bedre kommunikasjon mellom aktørene, på tvers av ulike fag.

– Partnerskapet passer godt inn i vår Shape and Share strategi. Sammen skal vi forme morgendagens utleiebransje, avslutter Melheim.

Abonner på AnleggsMagasinet

Denne saken ble første gang publisert 29/05 2018, og sist oppdatert 28/05 2018