Danner superentreprenør-gruppe

Hæhre, Isachsen og TT danner helnorsk entreprenørselskap – Øystein Stray Spetalen og Ole Enger inn på eiersiden.

Fra venstre: Tom Eikså (TT Anlegg), Albert Kr. Hæhre (Hæhre Entreprenør) og Rune Isachsen (Isachsen Gruppen). Bak fra venstre er Ole Enger og Øystein Stray Spetalen.
Fra venstre: Tom Eikså (TT Anlegg), Albert Kr. Hæhre (Hæhre Entreprenør) og Rune Isachsen (Isachsen Gruppen). Bak fra venstre er Ole Enger og Øystein Stray Spetalen.
Sist oppdatert

Hæhre Entreprenør AS

Hæhre Entreprenør AS ble grunnlagt av Albert Kr. Hæhre i 1974, og har vokst til en betydelig aktør innen vei- og anleggsutbygging. Sammen med datterselskapene Hæhre Mek. Verksted AS, Hæhre Maskinutleie AS, Hæhre Gulvstøp AS, Hæhre Auto AS og Zenith Survey tilbyr selskapet et bredt spekter av produkter og tjenester. Firmaet er lokalisert i Vikersund, med avdelinger på Billingstad og i Bergen, og opererer over hele landet. Selskapet hadde driftsinntekter på 2,5 milliarder kroner i 2014.

Isachsen Gruppen AS

Isachsen Gruppen AS ble stiftet i 1986 og er et entreprenørkonsern med base i Solbergelva utenfor Drammen. Konsernet er organisert i tre hovedvirksomhetsområder: Industri, Anlegg og Maskin.

Selskapets primære nedslagsfelt ligger i det sentrale Østlandsområdet. Selskapet hadde driftsinntekter på 1,1 milliarder kroner i 2014.

TT Anlegg AS

TT Anlegg er en av markedslederne innen anleggsarbeider på Sørlandet med ekspertise innen alt av grunnarbeid, boring og sprenging. Prosjektene er spredt på ulike steder i Agder og Telemark. Selskapet har lang erfaring, dyktige medarbeidere og kunnskap om, og nærhet til, det lokale markedet. Selskapet med tilknyttede enheter hadde driftsinntekter på 0,75 milliarder kroner i 2014.

Sent onsdag kveld ble det kjent at Hæhre Entreprenør AS, Isachsen Gruppen AS og TT Anlegg AS går sammen og skaper et helnorsk entreprenørselskap innen samferdsel i Norge.

Samtidig går Øystein Stray Spetalen og Ole Enger inn på eiersiden i den nye grupperingen, hvor Enger i følge en pressemelding, tiltrer som arbeidende styreformann.

Kjendis-investor tror på fremtiden

Det er neppe tilfeldigheter som har avgjort at Stray Spetalen blir med på eiersiden. Det er tverrpolitisk enighet om å bygge ut veier og det skal investeres mange milliarder kroner i vei og jernbane fremover. Selv skal han ha investert flere hundre millioner kroner i det nye selskapet.

- Hæhre, Isachsen og TT utfyller hverandre svært godt og vil sammen danne et helnorsk entreprenørselskap. 1500 dyktige medarbeidere, lang erfaring, moderne maskinpark og solid kapitalbase vil gjøre det mulig for selskapene å konkurrere om store kontrakter innen samferdselssektoren, sier påtroppende styreleder Ole Enger.

Vil vokse betydelig

Samlet ordrereserve er på over fem milliarder kroner, samtidig som driftsinntektene for 2016 trolig vil overstige fem milliarder kroner.

– Med ytterligere oppkjøp og vekst vil dette være doblet i løpet av to tre år, sier Spetalen til E24.no.

Selvstendige selskaper

Hæhre, Isachsen og TT vil fortsette å operere som selvstendige selskaper i den nye konsernstrukturen.

Stor maskinpark

Det er ingen liten maskinpark det nye selskapet kan skilte med.

Den nye grupperingen eier blant annet 270 gravemaskiner, 140 dumpere, 53 borerigger, 212 lastebiler, 46 valser,15 veihøvler, 19 knuseverk, 11 sikteverk, 868 biler og en komplett tunnelavdeling.

Nettopp denne maskinparken vil bli nøkkelen fremover.

- Prosjektene blir bare større og større. Da er det helt avgjørende å ha styrke, kapital og størrelse til å sikre kontraktene og ikke minst arbeidsplassene til en helnorsk aktør, sier Albert Kr Hæhre på vegne av Hæhre, Isachsen og TT.

Det nye selskapet legger betydelig vekt på å være et helnorsk selskap i den tidlige markedsføringen - og at de ikke er avhengig av å leie inn rimeligere utenlandsk arbeidskraft. Signalet er tydelig.

Transaksjonen er betinget godkjennelse fra Konkurransemyndighetene.

Denne saken ble første gang publisert 02/07 2015, og sist oppdatert 06/04 2017